Problem z wysprzęglaniem przy przełączaniu z 2 na 3 biegu

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez jowisz » 28 gru 2009, 17:57

Witam,
odpalilem po półtorej roku stania na dworze rzeczoną Mazdę, uzupełniłem stan oleju, poziom oleju w skrzyni jest w porządku.
Autko jezdziło tydzien, czasami miało problem z wysprzęglaniem się przy przełączaniu z 2 na 3 biegu. Niestety po tygodniu 3ci bieg przestał zupełnie wskakiwać, a dzisiaj bardzo niemiło auto mnie zaskoczyło, gdy po odpaleniu przestała wskakiwać także dwójka. Przy okazji zauwazyłem, ze przestał funkcjonowac na desce rozdzielczej sygnalizator skrzyni biegów (tj. nie wyświetla ani jednego położenia skrzyni, ani P, ani D etc. – kompletna cisza)
Proszę Was o poradę, co najpierw sprawdzic, co wymienic etc. (olej w skrzyni jest, ale jak sprawdziłem przed chwilą jego barwa jest wpadająca w brąz, natomiast nie czuc zbytnio zapachu).
Drugie pytanie, czy brak sygnalizacji skrzyni na desce rozdzielczej moze miec związek z awarią skrzyni? Czy raczej nei ma to ze sobą związku?
jowisz

Postprzez Redoo » 30 gru 2009, 19:35

A samochodem to ty wcześniej jeździłeś czy był inny właściciel?Mogły się zapiec satelity w skrzyni,polecam wymianę filtra i oleju!
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
Forumowicz

Od: 29 cze 2004, 12:09
Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.