Piski przy wolnej jeździe
Strona 1 z 1
Ostatnio pojawił się pewien problem w mojej Madzi. Przy jeździe 20-30 km/h piszczy mi chyba gdzieś w okolicy lewego koła. Jak naciskam hamulec to przestaje. Czy ktoś z klubowiczów miał podobny problem? Może ktoś pomoże i odpowie co to może być.
- Od: 26 paź 2004, 10:14
- Auto: 626 2.0i 16V GE FS 1995r.
Jakie klocki nie wiem. Mam pewność, że nowe. Nie wiem nic o nakładkach na klocki. musiałbym zapytać mechanika. Jeździłem do niego całe życie jak miałem poprzednie samochody i nigdy się nie skarżyłem. Nie mam powodu sądzić, że mnie oszukał.
- Od: 26 paź 2004, 10:14
- Auto: 626 2.0i 16V GE FS 1995r.
tam przy klockach są takie blaszki które jak się klocek zuzyje to trą po tarczy i sygnalizują wymiane. ale nie o nie chodzi.
Otóż te blaszki pewnie są krzywe (głównie w tych tańszych klockach) i zaczepiają o te "blaszki" które jakby opasują tarcze jak litera"U" po brzegu klocka i jednocześnie te po których ślizgają się klocki. I własnie te "blaszki" napychane na tarczę trą o nie.
Myśle ze wiesz o co mi chodzi jak bym miał rysunki elementów to bym pokazał o które chodzi a i nazw fachowych nie znam.
powiem tyle ze ja trzy razy dobierałem się do zacisków az doszedłem co to za przyczyna
Otóż te blaszki pewnie są krzywe (głównie w tych tańszych klockach) i zaczepiają o te "blaszki" które jakby opasują tarcze jak litera"U" po brzegu klocka i jednocześnie te po których ślizgają się klocki. I własnie te "blaszki" napychane na tarczę trą o nie.
Myśle ze wiesz o co mi chodzi jak bym miał rysunki elementów to bym pokazał o które chodzi a i nazw fachowych nie znam.
powiem tyle ze ja trzy razy dobierałem się do zacisków az doszedłem co to za przyczyna
- Od: 8 lut 2004, 00:15
- Auto: 3 BK 1,6 CITD 119 km
B2500 1997r. 79km
SIGNUM FL 1,9 150km
Strona 1 z 1