Pukanie przy hamowaniu – zatrzymywaniu
u mnie pukało okazało się że to swożeń kupiłem cały nowy [waaaco?] mial pasować ,niestety tak nie było stary wycieli bo nie mogli wydostac zamówiłem z allegro uzywkę niestety zrobiłem 300 km to samo i tak auto do dzis stoi szukam dalej 
- Od: 17 kwi 2009, 13:05
- Auto: mazda protege 1,8
Tak.HABER napisał(a):w oryginalnych z Ferrodo były takie blaszki przy nich a on ich nie założył bo stwierdził że są nie potrzebne, czy to moze być powód?
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
W mojej mx-6 słychać pukanie z tyłu, ale nie zawsze, takie jakby na oponie coś było, tylko ze koła niedawno wyważane i sprawdzane, a i tak puka przeważnie przy prędkościach 10-50km/h i droga może być równa jak stół i nie trzeba hamować ani przyspieszać... Co to może być?? Myślałem, nad łącznikami stabilizatora, ale to raczej na dziurach, albo zakrętach by było słychać?
Sorki że trochę się wpiąłem w nieodpowiedni temat ale pomóżcie...
Sorki że trochę się wpiąłem w nieodpowiedni temat ale pomóżcie...
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
J.w w postach sprawdz zacisk czy nie luzów tzn. Ale po przekątnych i prawdopodobnie masz tłoczek przyrdzewiały i w porę się niecofa stąd te stuki 
-
lukasz2387
to klocki pukają i generalnie nadają się do kosza więc wymieniam 
Mam identyczne objawy, które wyszły po wymianie klocków i tarcz TRW.
Okazało się, że mam luz na zacisku. Mechanik bagatelizuje sprawe i mówi, ze tak musi być, a te stuki to albo z zawieszenia albo po prostu klocki muszą sie dotrzeć (a zrobiłem już 200km)
Ja gołym okiem widze w lewym kole że jest luz na zacisku i klocek rusza sie ok 2 mm w tym jarzmie...
help
Okazało się, że mam luz na zacisku. Mechanik bagatelizuje sprawe i mówi, ze tak musi być, a te stuki to albo z zawieszenia albo po prostu klocki muszą sie dotrzeć (a zrobiłem już 200km)
Ja gołym okiem widze w lewym kole że jest luz na zacisku i klocek rusza sie ok 2 mm w tym jarzmie...
help

http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=87724
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

wymieniłem klocki i wszystko przeczyściłem, a blaszki (sprężynki) troszkę podgiąłem, żeby lepiej trzymały i już nic nie puka
Przy okazji linka od ręcznego przesmarowana i jest ok, ale założę jeszcze dodatkową sprężynę, żeby lepiej na przyszłość odbijał. Jak to jest że jak się nowe klocki założy to trzeba linkę od ręcznego podkręcić?? zawsze myślałem że trzeba ją wtedy poluźnić. Jak była tak jak na starych klockach to w ogóle nie hamował ręczny, a dopiero o dziwo jak ją poluźniłem to hamuje 
Wszystko jasne. Wyrobione tulejki zacisku hamulca... Ktoś wie gdzie można je kupić??
697-991-984 lub PRIV

697-991-984 lub PRIV

jeszcze dobrze sprawdź te tulejki bo ja też myślałem że mam luz... a to przecież jakoś musi się przesuwać
problem w pokaniu przy zatrzymaniu tkwi w wyrobionym gnieżdzie prowadnicy zacisku.
Ratuje sytuację tylko nowy zacisk i jarzmo. Zacisk regenerowaany 410 + 43 jarzmo + ew. robocizna
Żeby potwierdzić odkręć koło i złap za jarzmo i sprawdź czy są luzy
Ratuje sytuację tylko nowy zacisk i jarzmo. Zacisk regenerowaany 410 + 43 jarzmo + ew. robocizna
Żeby potwierdzić odkręć koło i złap za jarzmo i sprawdź czy są luzy
697-991-984 lub PRIV

697-991-984 lub PRIV