łączniki stabilizatora
Strona 1 z 1
witam posiadam mazde mx6 92r. 2.0 v16 .Będe wymieniać łączniki stabilizatora chciałem spytać czy ciężko wymienia się je . przepraszam za takie pytanie ale autko posidam dopiero 5 dni . A i końcówki drążków kierowniczych też będe wymieniać i czy też bardzo cięzko wymienia się prosze o jakieś rady z góry dziękuje za odpowiedz
- Od: 5 lut 2009, 22:47
Laczniki tabilizatora posiadaja w srodku swojej sruby oczko z imbusem, zebys mogl zablokowac przy odkrecaniu. Ale w zwiazku z tym ze nikt tego nie odkrecal to bedziesz sie tlyko meczyl imbus Ci sie obluzuje i dupa z tego bedzie.
Najlepiej jest je wyciac, jest tam rewelacyjny dostep kątowką takze je ladnie wytniesz w 5 min z obu stron a potem wkrecisz nowe. Ogolnie pracy masz na 30 min lacznie z podnoszeniem auta, wycinaniem, skrecaniem i zakladaniem kola
Najlepiej jest je wyciac, jest tam rewelacyjny dostep kątowką takze je ladnie wytniesz w 5 min z obu stron a potem wkrecisz nowe. Ogolnie pracy masz na 30 min lacznie z podnoszeniem auta, wycinaniem, skrecaniem i zakladaniem kola
- Od: 31 sty 2006, 17:30
- Auto: Bezawaryjne i Niebite
adi_ad napisał(a): A i końcówki drążków kierowniczych też będe wymieniać i czy też bardzo cięzko wymienia
Zaznaczasz w którym miejscu zakontrowana była stara końcówka, wyjmujesz zawleczkę od spodu, odkręcasz nakrętkę; jesli nie dysponujesz ściągaczem, stukasz z wyczuciem młotkiem w miejsce na zwrotnicy, gdzie wchodzi stożek końcówki, powinna lekko wyskoczyć. Odkręcasz ją, przykręcasz nową, kontrujesz i koniec. Dla pewności można sprawdzić zbieżność, ale jeśli zrobisz jak mówię, nie jest to koniecznością.
Sprzedam sporo części do MX-6/626 GE KL 
dyszel85 napisał(a):Paweł27 napisał(a):ciełem je gomówkom bo kręciły sie a po walczeniu wkużyłem i uciełem
pisz po polsku
hehe ucze sie
zmieniłem zdanie może lepiej hehe
Ostatnio edytowano 10 lut 2009, 23:14 przez Paweł27, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 21 wrz 2007, 17:32
- Auto: MX-6
Paweł27, dobrze Ci idzie
dyszel85, kolega jest z Niemiec, więc szansę trzeba dać
Jeśli chodzi o końcówki to polecam takie z US, nierdzewne – ponoć starczają na wieczność.

Jeśli chodzi o końcówki to polecam takie z US, nierdzewne – ponoć starczają na wieczność.
pawelMX6 napisał(a):Paweł27, dobrze Ci idzie![]()
dzienki
- Od: 21 wrz 2007, 17:32
- Auto: MX-6
Strona 1 z 1