mam taki problemik z ABS-e – moze ktos poradzi jak go ugrysc
jakis nie caly rok temu po zimie sporadycznie wlaczala mi sie kontrolka abs-u sygnalizujac problemy z jednym czujnikiem – olalem sprawe z braku kaski i tak jezdzilem
niestety od niedawna kontrolka wogole nie gasnie – co gorsza po odpaleniu silnika nie slychac charakterystycznego "jeku" pompy abs-u (tak jak by sie wogole nie "podnosila")
kody bledow sa kosmiczne – zglaszaja:
-padniete wszystkie 4 czujniki
– 22 – elektryka rozdzielacza / elektrozawór PP
– 24 – elektrozawór LP
oraz 28 ktorego nei moglem znalesc
probowalem zlokalizowac wtyczke ktora miesci sie gdzies kolo pompy czy przypadkiem sie nie poluzowala ale nie moge jej znalesc – moze cos trzeba odkrecic zeby sie do niej dobrac?
ABS – duzo bledow
Strona 1 z 1
1. Skasuj błedy(naciskając przez 10 sekund szybciej niz jedna sekunda pedał hamulca, oczywiscie zewrzyj gnd i tbs wczesniej!po tym zabiegu przekrec stacyjke do pozycji off i jescze raz włącz powinno ci zniknąc pare błędów!:) wymien czujnik i bedzie si! wtyczka znajduje sie przy podszybiu zaraz od strony kierowcy!sa dwie wtyczki!
- Od: 12 mar 2008, 21:34
- Auto: mazda 626 2.0 16v GE
bucz napisał(a):oraz 28 ktorego nei moglem znalesc
Witam!Hydraulic modulator selenoid valve, LH rear.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
koniol45 napisał(a):1. Skasuj błedy(naciskając przez 10 sekund szybciej niz jedna sekunda pedał hamulca, oczywiscie zewrzyj gnd i tbs wczesniej!po tym zabiegu przekrec stacyjke do pozycji off i jescze raz włącz powinno ci zniknąc pare błędów!:) wymien czujnik i bedzie si! wtyczka znajduje sie przy podszybiu zaraz od strony kierowcy!sa dwie wtyczki!
po skasowaniu nadal wywala te same bledy
zaczynam podejrzewac ze cos z wtyczka przy pompoe/"komputerku" , ale za cholere nie wiem jak sie do niej dobrac
pojemność silnika (cm^2)
------------------------------------------------- x 200 = IQ posiadacza pojazdu
średnica wydechu (mm) x głośność (dB)
------------------------------------------------- x 200 = IQ posiadacza pojazdu
średnica wydechu (mm) x głośność (dB)
Strona 1 z 1