Silnik gaśnie po zapaleniu
Strona 1 z 1
Mam problem od jakiegoś czasu jak nie pale auta trzymając gaz w podłodze to po zapaleniu gaśnie i jak zgaśnie to niema szans jej zapalić można kręcić aż akumulator padnie i nie zapali. tylko trzeba odczekać z 4 godziny i wtedy zapali ale oczywiście z wcisnietym pedałem gazu. Co to może być dodam jeszcze że pominołem orginalny filtr paliwa tak jak to jest opisane na forum bo na zim,nie teraz niechchaił wogóle palić.
- Od: 20 sie 2009, 20:53
- Auto: Mazda 626, 2.0 Comprex, 96 rok
astarot20 napisał(a):zawsze jak dłuzej postoi i silnik ostygnie nie ważne czy jest to rano czy w ciągu dnia zaczeło sie tak robić jak zrobiło sie chłodno na zewnątrz jak jest ciepły to pali bez normalnie
no ja mam tez ten problem, może nie identyczny ale bardzo podobny, według mnie, a raczej to co wyczytałem to luzy zaworowe – a raczej ich brak. Jak jest zimno to luz jest tak mały iż podpiera zawory. Ja jadę w tygodniu do mechanika aby to obaczył.
- Od: 9 sie 2009, 19:41
no własnie ja tez jade do mechanika. tylko że on mówi że musi mieć 100% pewności że to nie wina pompy i musi wymienic jej uszczelnienie a to juz jest koszt a jak sie okaze ze to nie pompa to szkoda pieniędzy.
- Od: 20 sie 2009, 20:53
- Auto: Mazda 626, 2.0 Comprex, 96 rok
Strona 1 z 1