Silnik nie chce odpalać po nocy
witam wszystkich może ktoś mi pomoże.Mam mazdę 626 2.0 comprex z 1992r.Po nocy nie mogę odpalić .Ateraz po kolei świece są dobre wtryskiwacze też ciśnienie ok pompa zmieniona zawór startowy czyszczony przewody paliwowe ok ominąłem orginalny filtr paliwa nie wiem co się dzieje. Słuchajcie podgrzewam świece raz odpala kuleje pare sekund i gaśnie i wtedy już nie pali dopuki nie pociągne 2 metry i chodzi trochę dam gazu ijest ok.Póżniej już pali za każdym razem chodzi jak zegarek.A teraz tak pare razy go paliłem na swój sposób;podgrzewam świece 3 razy daje dużo gazu itrzymam na rozruszniku aż wejdzie na obroty.no i ok .Ale nie tak się pali diesla prawda.Akumulator też nowy. Nie wiem co jeszcze zrobić.na mojej pompie było to samo.
EDIT BY POFLEK: Poprawiłem temat... Postaraj się następnym razem wykorzystać "Opcjonalny opis tematu"
EDIT BY POFLEK: Poprawiłem temat... Postaraj się następnym razem wykorzystać "Opcjonalny opis tematu"
Ostatnio edytowano 13 sty 2009, 22:18 przez gregor035, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 13 sty 2009, 21:12
- Auto: mazda 626 comprex 92r
gregor035
1. Witam na forum
2. Zapoznaj się z regulaminem
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=34301
3. Uzupełnij proszę profil i popraw temat.
4. Poszukaj, może ktoś już miał taki problem
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=29746
1. Witam na forum
2. Zapoznaj się z regulaminem

3. Uzupełnij proszę profil i popraw temat.
4. Poszukaj, może ktoś już miał taki problem

jeżeli świece ciśnienie pompę i wtryski masz dobre to sprawdź sobie luzy zaworowe często tak bywa że luzy robią się za małe i po nocce lekko podpiera zawory miałem taki problem przy poprzednim silniku zawoziłem wtryski do sprawdzenia pompę zakładałem filtr przepływowy jak sugerowali koledzy z forum ale po nocy musiałem kręcić auto próbowało jakby złapać obroty się stopniowo podnosiły aż w końcu zapalał potem już cały dzień z dotyku palił więc problem masz podobny sprawdź luzy zaworowe po przestanej nocy kiedy silnik jest jeszcze zimny umnie problem pojawiał się już przy temperaturze -2
przepraszam za błędy gdzieś mi klawiatur nie łapie wszystkich liter co do zaworów tu możesz sobie sprawdzić nie masz hydraulicznych
http://www.japancars.ru/cat/mazda/?cat= ... &blk=1200G
http://www.japancars.ru/cat/mazda/?cat= ... &blk=1200G
to ten mechanik musi być słaby bo zawory reguluje się standardowo płytkami płytka kosztuje około 3 do 5 zł trzeba zmierzyć jakie są teraz luzy i kupić cieńsze że by luzy były 0,25 0,30 na zimnym silniku
sory ssący 0,25 na zimno 0,30 na gorąco wydechowy 0,35 na zimno 0,40 na gorąco
po czym ten mechanik stwierdził że są hydrauliczne wysłałem ci linka na tej stronie jest cały silnik rozrysowany w poszczególnych częściach
sory ssący 0,25 na zimno 0,30 na gorąco wydechowy 0,35 na zimno 0,40 na gorąco
po czym ten mechanik stwierdził że są hydrauliczne wysłałem ci linka na tej stronie jest cały silnik rozrysowany w poszczególnych częściach
Ostatnio edytowano 15 sty 2009, 00:01 przez biniloluk, łącznie edytowano 1 raz
Ktoś tu na forum miał instrukcję do diesla.Było w niej napisane że w niższych temperaturach (tym bardziej minusowych) przy pierwszym starcie trzeba odpalac silnik z pedałem "gazu" wciśniętym do podłogi.Wcześniej miałem podobne problemy.Teraz żadnych.
m63hd MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE
www.weteran.warszawa.pl
www.weteran.warszawa.pl
- Od: 2 sty 2006, 17:09
tylko że parę osób przeczytało większość porad z forum i ta z pedałem gazu z filterkiem przepływowym zaworem startowymi i jeszcze parę innych są porostu nieskuteczne sprawdziłem je wszystkie w zeszłym roku
Jeśli chodzi o odpalanie z gazem to tak podaje instrukcja fabryczna.Ja odkąd zacząłem odpalac w ten sposob w minusowych temperaturach nie mam żadnych problemów. Byc może kolega gregor035 ma już końcówkę silnika. Nie ma co się łudzic stan licznika bardzo rzadko odpowiada rzeczywistości.
m63hd MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE
www.weteran.warszawa.pl
www.weteran.warszawa.pl
- Od: 2 sty 2006, 17:09