Auto to
Mazda 626 2.0 D comprex 92.r
PS:Grzyby nie kasuj tego posta
www.mazdaspeed.pl
Filtr powietrza , luzne paski od alternatora i spręzarki , przytkany intercooler oraz kupa innych dupereli o ktorych jeszcze nie wiemy ( bez oględzin ) Kazdy problem jest inny wiec nie wiem czy ktos nie widzac auta moze Tobie pomóc.Mazda626 napisał(a):przyczyna ze samochód kopci na czarno
Mazda626 napisał(a):ps:zbychu62620 olej ma słodkawy zapach
Mazda626 napisał(a):jak jest przyczyna ze samochód kopci na czarno
Mazda626 napisał(a):cos innego strasznie trzaska przy wyskich obrotach
Mazda626 napisał(a):auto wogule nie chciało zapalic,gdy go zapalałem zawory strasznie trzaskały
Intercooler znajduje się przy prawej lampie ( czarny kaloryfer ) najlepiej zdemontowac i zalac do srodka chemię ( np. kreta – działa natychmiastMazda626 napisał(a):czy wie ktoś jak odetkac intercooler i jak go znaleść
Nie , we wszystkich dieslach ( RF do 96 roku ) regulujesz płytkami co 40 tys.km .zbychu62620 napisał(a):A z tym stukaniem zaworów, to ten silnik powinien mieć hydrauliczną regulację luzu zaworowego
Jaksa napisał(a):regulujesz płytkami
Jaksa napisał(a):kreta
A dlaczego nie?Właśnie takie są objawy przy walniętej głowicy lub nie spalonej ropie.Poniuchaj ten dymek,jeśli nie czuć ropy to masz ten pierwszy przypadek.Drugi tez oznacza kłopoty.radoslaw_sc napisał(a):A mnie buchnie białem dymem gęstym dymem tylko podczas odpalania, wilgoć nie wchodzi w gre bo nawet w upalnie dni jak postoi to tak sie zachwuje, nie wiecie co to moze byc?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6