Pytania w sprawie eksploatacji i wymiany rozrządu

Postprzez piterss » 6 sie 2005, 12:37

Mam pytania w sparwie tej mazdy! Dla mnie i myślę żę nie tylko dla mnie bardzo ważne! Proszę o odpowiedź osoby które są w temacie! Mazda jest z roku 1996!

1. Co na pierwszy ogień sprawdzić, wymienić, oblookać po zakupie takiego auta!

2. Jak poznać oryginalne wtryski, czy one mają jakieś specjalne cechy ( nie wiem czy poprzedni własciciel nie zmienił oryginałów na jakieś badziewie)

3. Ma ktoś schemat jak wymieniać w tym aucie pasek rozrządu?

4. Zna ktoś jakieś strony z których można ściągnąć albo na których można poczytać o naprawie takiej mazdy? czyli po 92 roku? (wymiana paska, itd)
Początkujący

Od: 4 sie 2005, 19:50
Auto: mazda 626 diesel comprex 96r

Postprzez Jaksa » 6 sie 2005, 12:45

piterss napisał(a): Co na pierwszy ogień sprawdzić, wymienić, oblookać po zakupie takiego auta!
Zrobic prawidłowy przeglad w dobrym serwisie ( nie musi być ASO )
piterss napisał(a): Zna ktoś jakieś strony z których można ściągnąć albo na których można poczytać o naprawie takiej mazdy? czyli po 92 roku? (wymiana paska, itd)
Wszystko znajdziesz tu na forum. Zawsze ktos podpowie jak będziesz miał problem
piterss napisał(a):Ma ktoś schemat jak wymieniać w tym aucie pasek rozrządu?
Bez schematu dasz sobię radę , to jest bardzo prosty motor.Są 3 znaki 1 na kole wałka rozrządu 2 na wale korbowym 3. na pompie wtryskowej ...... Prosta rzecz.
piterss napisał(a): Jak poznać oryginalne wtryski, czy one mają jakieś specjalne cechy
Widzę ze kolega dokładnie przeczytał pewne tematy <lol> Koncowkę wtrysku aby oblukac musisz wykręcic cały wtryskiwacz , odpusc sobię ten rozdział :D
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez piterss » 6 sie 2005, 13:07

:( nic mi nie pomogłes! siedze juz drugi dzien tu na forum i ciezko mi cos znaleźć! szukam i szukam i setki odpowiedzi znajduje czasem sa one diametralnie różne!

a może wiesz dlaczego jeden migacz mi miga szybciej niz drugi? co moze byc przyczyną? (na kontrolce jak i w rzeczywistości)?
Początkujący

Od: 4 sie 2005, 19:50
Auto: mazda 626 diesel comprex 96r

Postprzez Jaksa » 6 sie 2005, 19:54

piterss napisał(a):nic mi nie pomogłes
No to przykro mi :(
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM

Postprzez JACU626 » 6 sie 2005, 22:38

Co do migaczy sprawdz żarówki czy mają odpowiednia moc jak bedzie słabsza wsadzona to tak migać będzie. Co do odpowiedzi na twoje pytania to Jarek odpowiedział wyczerpująco nalezy używać tylko kombinacji wyrazów które cie interesują w zapytaniu a coś znajdziesz.

Uzupełnij profil.
Forumowicz

Od: 19 mar 2004, 18:03