Jak zdemontować alternator?
altka wyciagniesz bez spuszczania płynu, z pomocą ojca wyciągnąłem go dołem, wkładałem sam, jakoś dało rade ;–) Ale fakt, wredny był do wyciągania 
Tanie części mercedes
- Od: 7 kwi 2010, 15:07
- Auto: Szwed
z pomocą ojca wyciągnąłem go dołem
ten sposób jest mi nie znany i nie potrafię go sobie wyobrazić...
Poza tym nie mam kanału...
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
muunek napisał(a):ten sposób jest mi nie znany i nie potrafię go sobie wyobrazić...
kombinacje były spore, ogólnie wredna sprawa wyciąganie tego alternatora
Tanie części mercedes
- Od: 7 kwi 2010, 15:07
- Auto: Szwed
Dzięki wielkie wszystkim.
Panowie jeszcze jedno bardzo lamerskie pytanie (zaznaczyłem, że się nie znam ;p ). Nie chce zakładać nowego tematu, więc powiedzcie mi ... jaki olej trzeba dokupić do tego modelu ? Na silniku jest jakaś naklejka na której jest coś nie wyraźnie napisane. Prawdopodobnie Mobli "S".
Panowie jeszcze jedno bardzo lamerskie pytanie (zaznaczyłem, że się nie znam ;p ). Nie chce zakładać nowego tematu, więc powiedzcie mi ... jaki olej trzeba dokupić do tego modelu ? Na silniku jest jakaś naklejka na której jest coś nie wyraźnie napisane. Prawdopodobnie Mobli "S".
-
jakub9876
wyciągnąć alternator dołem duże osiągnięcie ja wyciągałem łączne ze 4 razy i za żadnym nie widziałem technicznej możliwości dołem ale kto wie może i się komuś udało
olej przynajmniej półsyntetyk 10w40 ale lepiej nawet 5w40 lub 5 w30 ale to jak tam już kto uważa
olej przynajmniej półsyntetyk 10w40 ale lepiej nawet 5w40 lub 5 w30 ale to jak tam już kto uważa