Odprowadzenie gazów z silnika – odma, Comprex
1, 2
moja też czasem konkretnie przywali ;–) 

Tomcio1972 ;–)
- Od: 15 maja 2009, 22:05
- Auto: mazda 626 comprex RF-CX 1995 była obecnie 121 db 1991 1,3benzin
no to mnie zmartwiles bo myslalem ze tylko moja jest taka wyjatkowa i pali fajki na postoju
a tak serio to dzieki, uspokoiliscie mnie bo za tydzien sie do italii nowym nabytkiem wybieram i sie troche martwilem tym kopceniem, ale skoro madzie tak maja to ok
:D:)
a tak serio to dzieki, uspokoiliscie mnie bo za tydzien sie do italii nowym nabytkiem wybieram i sie troche martwilem tym kopceniem, ale skoro madzie tak maja to ok
- Od: 20 lip 2009, 21:41
- Auto: była Mazda 626 GD 2.0 D
była Mazda 626 GE 2.0 D COMPREX
jest Mazda 626 GE 2.0i 16V 4WD
Witam
1.Co może być przyczyną dość obfitego dymienia z odmy? Przez ostatnie pół roku doprowadzałem samochód do porządku, nie odpalałem go. Dziś zrobiłem ok 30-40 kilometrów i zauważyłem że z odmy dość mocno dymi.
2. Za co odpowiedzialny jest przewód zaznaczony na zdjęciu? W moim samochodzie poprzedni właściciel zaślepił go śrubką (zdjęcie użytkownika thcdawid):

Uploaded with ImageShack.us
//edit: zdjęcie poprawione
1.Co może być przyczyną dość obfitego dymienia z odmy? Przez ostatnie pół roku doprowadzałem samochód do porządku, nie odpalałem go. Dziś zrobiłem ok 30-40 kilometrów i zauważyłem że z odmy dość mocno dymi.
2. Za co odpowiedzialny jest przewód zaznaczony na zdjęciu? W moim samochodzie poprzedni właściciel zaślepił go śrubką (zdjęcie użytkownika thcdawid):

Uploaded with ImageShack.us
//edit: zdjęcie poprawione
Ostatnio edytowano 7 wrz 2011, 08:48 przez bifor, łącznie edytowano 1 raz
Tanie części mercedes
- Od: 7 kwi 2010, 15:07
- Auto: Szwed
nie widać zdjęcia
już widać u mnie jest to podłączone do regulatora podciśnieniowego obrotów (chyba) przyczepionego do chłodnicy cieczy drugi wężyk od tego regulatora jest podpięty do pompy wtryskowej i trzeciego nie zlokalizowałem gdzie jest wpięty ( ale o ile dobrze kojarzę służy to podbiciu obrotów przy włączeniu klimy
może lepiej aby ktoś to potwierdził ?
już widać u mnie jest to podłączone do regulatora podciśnieniowego obrotów (chyba) przyczepionego do chłodnicy cieczy drugi wężyk od tego regulatora jest podpięty do pompy wtryskowej i trzeciego nie zlokalizowałem gdzie jest wpięty ( ale o ile dobrze kojarzę służy to podbiciu obrotów przy włączeniu klimy
może lepiej aby ktoś to potwierdził ?

Ostatnio edytowano 9 wrz 2011, 11:03 przez Tomcio1972, łącznie edytowano 1 raz
Tomcio1972 ;–)
- Od: 15 maja 2009, 22:05
- Auto: mazda 626 comprex RF-CX 1995 była obecnie 121 db 1991 1,3benzin
pomoże ktoś z tym wężykiem? 
Tanie części mercedes
- Od: 7 kwi 2010, 15:07
- Auto: Szwed
bifor napisał(a):Witam
Jeśli dym jest jasny,-siwawy, tzn że silnik ma przedmuchy do skrzyni korbowej a jej efektem odpowietrzania jest wlaśnie dym, wyciagnij bagnet na rozgrzanym silnku i powinno się to potwierdzić jeśli będzie dymił z bagnetu czy korka. Silnik do remontu raczej kolego. Przerabialem ten dym z odmy też u siebie ;/
bifor napisał(a):pomoże ktoś z tym wężykiem?
podciśnienie na zawór zwiększający obroty po załączeniu klimatyzacji
Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem! ;–)
1, 2