Piszczy podczas odpalania – pasek Comprexa
1, 2
Przepraszam ze sie wtrące ale zarejestrowalem sie przed chwila i mam problem z moja mazda 626 2.0 TD Comprex. w trakcie jazdy zapalila mi sie kontrolka na czerwono z prawej strony zegarór. wyglada jak pasek . niewiem co to oznacza bo zadem mi niepenkl, nic sie nie dzieje dziwnego z silnikiem ani sie nie grzeje zadnej reakcji tyle ze sie caly czas swieci. co to jest, czujnik czy co???
-
jasiu_86
Jest to kontrolka od paska rozrządu.Zapala się co 100tys.Jeśli go nie wymieniałeś to zrób to.A jeśli wymieniłes to na górze nad wskażnikami masz zaślepkę.Wyjmij ją i włóż wklad od długopisu w ten otwór aż do wyczuwalnego oporu.W ten sposób zresetujesz tą kontrolkę.
m63hd MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE
www.weteran.warszawa.pl
www.weteran.warszawa.pl
- Od: 2 sty 2006, 17:09
Pojechalem do mechanika ktory stwierdzil ze pasek od turbiny jest OK i nawet org. wiec go tylko naciągną i odziwo nic nie piszczy i przestalo dymic jak lokomotywa na czarno. Teraz jest bialy dymek jak zimno na zewnątrz.Dzięki za pomoc. 

"Są tylko 3 prawdziwe sporty: walki byków, alpinizm, automobilizm. Reszta to tylko gry..."
- Od: 19 gru 2006, 09:29
jasiu_86 – popraw ostatnie słowo w swoim poście. Szlifujemy tutaj kulturę.
Wolę, żebyś sam poprawił niż żebym miał stosować cenzurę.
Wolę, żebyś sam poprawił niż żebym miał stosować cenzurę.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
1, 2