Uszkodzona sprężarka Comprex
Chciałbym nadmienić, że dla obecnie obowiązującego modelu gospodarczego dla konsumenta najważniejsze jest istnienie konkurencji a nie monopoli.
Choć znam ludzi których wciąż dziwi dlaczego ceny w hipermarketach nie są takie same jak w sklepie obok.
Choć znam ludzi których wciąż dziwi dlaczego ceny w hipermarketach nie są takie same jak w sklepie obok.
ROBIN01witam mam problem chodzi o to ze juz mam wyjeto sprezarke a czytalem twoje posty i jednak mozna regenerowac tanim kosztem pliss pomoz bo wszedzie krzyczo 1500/2000tys za regeneracje podam swoj numer 600-481-453 pliss zadzwon ja oddzwonie do ciebie
-
Gość
ROBIN01
witam, widze ze naprawiałes tanim kosztem komprex, jak Ci to się udało ja właśnie jutro jadę kupic jakąś używkę. pozdrawiam,
marcin
witam, widze ze naprawiałes tanim kosztem komprex, jak Ci to się udało ja właśnie jutro jadę kupic jakąś używkę. pozdrawiam,
marcin
-
Gość
Fajosko, że można zregenerować sprężarkę w comprexie, ale sam tego nie zrobie, więc panowie podajcie mi namiar do was, lub napiszcie do mnie na maila nospam,keram-ch@o2.pl , i mam nadzieje że macie warsztaty blisko wawy lub na trasie miedzy wawa-radom-starachowice.
- Od: 10 kwi 2006, 13:08
- Auto: Mazda 626 2.0D Comprex '94
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
witam kumplowi padla turbinka w comprexie 626 94 r jakie sa miej wiecej ceny regeneracji zakupu drugiej i czy w ogóle sie w to bawić skoro jest chętny na zakup tej madzi za 2 tys wiec moze sprzedac i pozbyc sie problemu 
lakier jak dziewczyna zawsze musi wygladac mokro :)
lakierowanie to pasja nie praca

- Od: 3 kwi 2010, 00:14
- Auto: 323 Usa 1,6 8v 1992 lpg 397 tys
323 1,7D pn sedan
renault clio.megane
opel vectra B
obecnie subaru impreza 98 r
Poprawiłem Ci temat na zgodny z regulaminem i powodzenia życzę.
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
kupować niema co bo nowa będzie strasznie droga jak w ogóle gdzieś są dostępne nowe a używka to tak jak by kupić kota w worku bo nigdy nie wiadomo ile ma przebiegu jak co to tylko regenerować koszt w zależności od stanu zużycia turbiny ale minimum 1500 zł
- Od: 20 sie 2009, 20:53
- Auto: Mazda 626, 2.0 Comprex, 96 rok
jeśli używaną, to tylko biorąc pod uwagę sprzedaż auta nieznanemu kupcowi.
Gdzieś na all...o spotkałem się ze zdemontowanymi za ok 1000zł.
Ja na początku roku zamontowałem comprexa zegenerowanego w Puławach, na razie przejechałem ok 7000km i nie mogę narzekać. była również gwarancja na 6 m-cy od dnia sprzedaży turbiny.
Cena zregenerowanej zależy od stopnia zużycia własnej sprężarki- ja zapłaciłem mniej niż 1500npl
Przed wymianą mogłem auto sprzedać za ok 4-5tys zł, zdecydowałem się jednak pozostawić mazdę u siebie głównie ze względu na brak środków na dopłatę do "nowego" auta
Gdzieś na all...o spotkałem się ze zdemontowanymi za ok 1000zł.
Ja na początku roku zamontowałem comprexa zegenerowanego w Puławach, na razie przejechałem ok 7000km i nie mogę narzekać. była również gwarancja na 6 m-cy od dnia sprzedaży turbiny.
Cena zregenerowanej zależy od stopnia zużycia własnej sprężarki- ja zapłaciłem mniej niż 1500npl
Przed wymianą mogłem auto sprzedać za ok 4-5tys zł, zdecydowałem się jednak pozostawić mazdę u siebie głównie ze względu na brak środków na dopłatę do "nowego" auta
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
Ale pewnie niewiele mniej bo w najlepszym wypadku koszt regeneracji to 1200 zł ale jak się mieszka daleko od Puław to trzeba sprężarkę wysłać płaci się za przesyłkę w obie strony co jest kosztem około 150 zł dodatkowo jeśli samemu się nie zdemontuje a potem założy sprężarki trzeba zapłacić mechanikowi za robotę i tak koszt w najbardziej optymistycznej wersji to prawie 1500 zł oczywiście warto jest zrobić regeneracje jeżeli zamierza się autem jeździć jeszcze jakiś czas ja na swojej po regeneracji mam zrobione prawie 20 000 i wszystko jest z nią ok ale to już sam musisz zdecydować czy regenerować czy nie
ok ale czy jesli turbina jest padnieta to mozna ja pominac w jakis sposob
tak zeby chociaz mazde sprowadzic 10 km do domu bo stoi u faceta na podworku i chcialbym ja jak najszybciej zabrac a w tej chwili to po odpaleniu po wcisnieciu gazu gasnie ,,mowie chociaz byle by ja sciagnac i podajcie mi adres prosze do tych pulaw zeby sie dowiedziec co i jak z ta regeneracja

323 1,7D pn sedan
renault clio.megane
opel vectra B
Da się ominąć ale to trochę zabawy i ja ci dokładnie w tym nie pomogę poszukaj na forum to pewnie znajdziesz
www.comprexservice.com – regeneracja ( zresztą na forum dużo razy ten adres padł wystarczy poszukać )
www.comprexservice.com – regeneracja ( zresztą na forum dużo razy ten adres padł wystarczy poszukać )
w największym skrócie:
1.powietrze z filtra powietrza należy poprowadzić najprostrzą drogą do kolektora ssącego z ominięciem sprężarki (można śmiało jakimś wężem puścić do intercoolera).
2. spaliny z kolektora wydechowego puścić najprostrzą drogą do wydechu omijając sprężarkę(na pewno dużo trudniejsza sprawa)
Myślę,że chwilowo można byłoby rozszczelnić połączenie sprężarki z kolektorem wydechowym.
3. zdjąć pasek napędu komprexa.
Ja nie zastanawiałbym się ani chwili i zholowałbym auto bez próby odpalania silnika jeśli to niewielka odległość.
Pisałeś,że można odpalić, gaśnie przy podaniu gazu, w takim razie holowałbym na uruchomionym silniku(biegi jałowe) – korzystałbym ze wspomagania ukł. kierowniczego i hamulcowego.
1.powietrze z filtra powietrza należy poprowadzić najprostrzą drogą do kolektora ssącego z ominięciem sprężarki (można śmiało jakimś wężem puścić do intercoolera).
2. spaliny z kolektora wydechowego puścić najprostrzą drogą do wydechu omijając sprężarkę(na pewno dużo trudniejsza sprawa)
Myślę,że chwilowo można byłoby rozszczelnić połączenie sprężarki z kolektorem wydechowym.
3. zdjąć pasek napędu komprexa.
Ja nie zastanawiałbym się ani chwili i zholowałbym auto bez próby odpalania silnika jeśli to niewielka odległość.
Pisałeś,że można odpalić, gaśnie przy podaniu gazu, w takim razie holowałbym na uruchomionym silniku(biegi jałowe) – korzystałbym ze wspomagania ukł. kierowniczego i hamulcowego.
zapadla decyzja o regeneracji w pulawach szkoda madzi oddac na szrot bo naprawde wychuchany egzemplaz tym bardziej ze kolega mial ja 7 lat i jest to jego pierwsze auto ,,dziekuje za pomoc na forum czytalem ze pominiecie turbinki jest bardzo nie dobre dla silnika dlatego sciagnelismy ja na cholu bez odpalania ..
wielkie dzieki za pomoc
wielkie dzieki za pomoc

323 1,7D pn sedan
renault clio.megane
opel vectra B
Witam wszystich compexowiczow pytanie do comprex service kolegi ile sie czeka na zregenorowanie comprexu. Bo moj comprex juz zakonczyl zywot na tym swiecie.
Czytalem na forum jest mozliwosc wsadzenia innego silnika ale jakiego?
Czytalem na forum jest mozliwosc wsadzenia innego silnika ale jakiego?
- Od: 20 maja 2009, 08:58
- Auto: Mazda 626 IV GE 1997 rok 90PS 1.8
Szutrowóz
zadzwoń do C'serwisu i pogadaj.
ja po umówieniu się, pojechałem i załatwiłem sprawę w krótkim czasie.
ja po umówieniu się, pojechałem i załatwiłem sprawę w krótkim czasie.
Po co chcesz zmieniać silnik jak padła ci sprężarka zregeneruj twoją kup lub druga szybkie rozwiązanie nie musi być drogie ps .napisz mi pw. może jakąś sprężarkę jeszcze znajdę. 

Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem! ;–)
teoretycznie rzecz biorąc wymiana silnika może ci nic nie dać możesz kupić gorszą padlinę niż twój a regeneracja comprexa to pewność przynajmniej na czas gwarancji choć czytając wypowiedzi ludzi którzy już mają regenerowane są równie dobre jak nowe
wniosek regeneracja zakup urzywki comprexa to też loteria bez obrazy dla wszystkich sprzedających
wniosek regeneracja zakup urzywki comprexa to też loteria bez obrazy dla wszystkich sprzedających
Tomcio1972 ;–)
- Od: 15 maja 2009, 22:05
- Auto: mazda 626 comprex RF-CX 1995 była obecnie 121 db 1991 1,3benzin
Jak się uprzesz to możesz z twojego motoru zrobić wolnossący ale to tez kosztuje no i nie jedzie
wnioski wyciągnij sam.

Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem! ;–)