Swieci kontrolka od poziomu płynu spryskiwacza – zabrudzony pływak

Postprzez diego251 » 2 lis 2012, 04:32

witam,mam pytanko-co to może być ,że po przekręceniu stacyjki i odpaleniu auta cały czas świeci mi na pomarańczowo kontrolka od poziomu spryskiwacza szyb,natomiast gaśnie tak jak cała reszta kontrolek po wyłączeniu auta ,dodam że płynu jest nalane na prawie "full"-wiadać go z góry,a pływak sprawdzałem i wygląda na to że sobie swobodnie pływa góra-dół,czyli sie nie zawiesił,czy to cos z czujnikiem na pływaku czy raczej jakies prądowe sprawy(bezpiecznik a może zwarcie-chociaż sprawdzałem natężenie na aku bez obciążenia i wygląda że nic nie bierze prądu więc zwarcia chyba nie ma).miał ktoś z was coś podobnego?jeśli tak to proszę o poradę,z góry dziękuję
widzę ze temat już był i troche poczytalem wiec chyba można mojego posta wywalić do kosza,sorki że zaśmiecam.
MAZDA RULES
Początkujący

Od: 8 cze 2010, 23:53
Auto: Mazda 626 2.0 TD -Comprex,1996r.

Postprzez diego251 » 5 lis 2012, 22:42

Już wszystko OK.rozebrałem pływak od zbiorniczka płynu ,umyłem bo były w nim niebieskie "gluty" i wszystko wróciło do normy
MAZDA RULES
Początkujący

Od: 8 cze 2010, 23:53
Auto: Mazda 626 2.0 TD -Comprex,1996r.

Postprzez zadra » 5 lis 2012, 23:30

dobrze, że się doczytałeś tematu i podjąłeś "wyzwanie" ;)
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]

staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Forumowicz

Od: 27 cze 2007, 18:07
Auto: HONDA civic VIII
1,8 Stoczterdzieścikuniów z maską gazową na pyskach ciągnących sedana :-P