Mam pytania w sparwie tej mazdy! Dla mnie i myślę żę nie tylko dla mnie bardzo ważne! Proszę o odpowiedź osoby które są w temacie! Mazda jest z roku 1996!
1. Co na pierwszy ogień sprawdzić, wymienić, oblookać po zakupie takiego auta!
2. Jak poznać oryginalne wtryski, czy one mają jakieś specjalne cechy ( nie wiem czy poprzedni własciciel nie zmienił oryginałów na jakieś badziewie)
3. Ma ktoś schemat jak wymieniać w tym aucie pasek rozrządu?
4. Zna ktoś jakieś strony z których można ściągnąć albo na których można poczytać o naprawie takiej mazdy? czyli po 92 roku? (wymiana paska, itd)
Pytania w sprawie eksploatacji i wymiany rozrządu
Strona 1 z 1
Zrobic prawidłowy przeglad w dobrym serwisie ( nie musi być ASO )piterss napisał(a): Co na pierwszy ogień sprawdzić, wymienić, oblookać po zakupie takiego auta!
Wszystko znajdziesz tu na forum. Zawsze ktos podpowie jak będziesz miał problempiterss napisał(a): Zna ktoś jakieś strony z których można ściągnąć albo na których można poczytać o naprawie takiej mazdy? czyli po 92 roku? (wymiana paska, itd)
Bez schematu dasz sobię radę , to jest bardzo prosty motor.Są 3 znaki 1 na kole wałka rozrządu 2 na wale korbowym 3. na pompie wtryskowej ...... Prosta rzecz.piterss napisał(a):Ma ktoś schemat jak wymieniać w tym aucie pasek rozrządu?
Widzę ze kolega dokładnie przeczytał pewne tematypiterss napisał(a): Jak poznać oryginalne wtryski, czy one mają jakieś specjalne cechy

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
a może wiesz dlaczego jeden migacz mi miga szybciej niz drugi? co moze byc przyczyną? (na kontrolce jak i w rzeczywistości)?
- Od: 4 sie 2005, 19:50
- Auto: mazda 626 diesel comprex 96r
No to przykro mipiterss napisał(a):nic mi nie pomogłes
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Co do migaczy sprawdz żarówki czy mają odpowiednia moc jak bedzie słabsza wsadzona to tak migać będzie. Co do odpowiedzi na twoje pytania to Jarek odpowiedział wyczerpująco nalezy używać tylko kombinacji wyrazów które cie interesują w zapytaniu a coś znajdziesz.
Uzupełnij profil.
Uzupełnij profil.
- Od: 19 mar 2004, 18:03
Strona 1 z 1