muunek napisał(a):do mojego wyniku możnaby ze 2 sek dołożyć, co i tak daje dość dobry wynik
Tak mi się wydaje, że w tych okolicach wychodzi. W 16s wierzę
muunek napisał(a):w zakresie 80-120 na 5-tym biegu było... również 14s
Z ciekawości wczoraj to sprawdziłem. I u mnie akurat jest prawie tak samo – 14, może 15s.
Szczerze mnie to zdziwiło, bo o ile dobrze pamiętam CiTD ma koło 11-12s, czyli różnica jest stosunkowo niewielka, a formalnie mocą się bardzo te silniki różnią. Wydaje mi się, że to kwestia przełożeń – w CX 5'ka kończy się na 160 km/h, w M6 ponad 200 km/h, więc "moc się kumuluje" wcześniej.
Wczoraj zrobiłem 300 km Comprex'em na trasie, pierwsza dłuższa trasa po zimie. Akurat wypadł mi rajd 801'ką, Puławy-W-wa wzdłuż Wisły i z powrotem. Droga wyboista, wąska, odcinki po płytach.
Comprex ma na takie trasy dużo lepsze zawieszenie – nie rzuca w dziurach, nie trzeba korygować kursu po każdej. To naprawdę miłe. Sztywne zawieszenie 6'stki jest fajne. Przy 150 km/h na równej drodze. A tam 110 km/h to w zasadzie wszystko czego trzeba.
muunek napisał(a):dołożyłbym jescze kontrolę luzów zaworowych, ciśnienia w ogumieniu oraz kontrolę układu hamulcowego ze wskazaniem tylne zaciski
Warto na pewno. Ale stawiam na dziurę w dolocie.
Z luzami zaworowymi to kilka razy odstawiałem swój samochód na sprawdzenie/korektę i nigdy nie trzeba było nic robić.
Ciśnienie w ogumieniu jak wiadomo sprawzić. A zaciski – cóż – najprościej sprawdzić czy się koła nie grzeją. U mnie w obu samochodach stały po zimie. W 626 przeszło samo (naprawdę lubię ten samochód). W 6 nie