Nie chce odpalić Nawet po wymianie aparatu zapłonoewgo
1, 2
Witam..
Mam mały problem z moją mazdą:/ Samochód zgasł i juz nie odpalił, jak próbowałem odpalic rozładowałem akumlator,
Wymieniłem aparat zapłonowy i dalej nic(brak iskry) Po rozładowaniu akumlatora słyszę dziwne Piknięcia i alarm wariuje. Co robic??:(
Z góry Dzięki za pomoc...
Mam mały problem z moją mazdą:/ Samochód zgasł i juz nie odpalił, jak próbowałem odpalic rozładowałem akumlator,
Wymieniłem aparat zapłonowy i dalej nic(brak iskry) Po rozładowaniu akumlatora słyszę dziwne Piknięcia i alarm wariuje. Co robic??:(
Z góry Dzięki za pomoc...
Ostatnio edytowano 4 lut 2009, 23:15 przez Gucio62, łącznie edytowano 1 raz

- Od: 15 sty 2009, 21:50
- Auto: Mazda 626 Cronos 2,5v6
Przede wszystkim musisz naładować akumulator. A że ci autoalarm i pewnie centralny zamek wariuje to nic dziwnego bo napięcia spada i alarm myśli że ktoś robi dywersję.
Druga sprawa, sprawdź czy moduł zapłonowy dostaje napięcie.
Druga sprawa, sprawdź czy moduł zapłonowy dostaje napięcie.
3.0 V6 24V DOHC JE-ZE <– co za dźwięk
Nie oddawaj autka do mechanika bo zrobisz mu krzywdę. Madzia lubi jak sam łapki wkładam.
NGK ZE, Iridium on board
Nie oddawaj autka do mechanika bo zrobisz mu krzywdę. Madzia lubi jak sam łapki wkładam.
NGK ZE, Iridium on board

- Od: 13 gru 2004, 14:14
- Auto: Nissan Pathfinder R51 LE AT
A więc tak. co do aparatu zapłonowego to zadałem sobie trochę trudu i sprawdziłem gdzie dochodzi napięcie... w małej kości napiecie ma tylko pierwszy pin, a w drugiej tej większej patrząc od strony małej kości 1,2,3,4,5,6 jest napięcie na trzeciej, czwartej i piątej... gdzieś jeszcze napięcie powinno dochodzic??

- Od: 15 sty 2009, 21:50
- Auto: Mazda 626 Cronos 2,5v6
Gucio62, proszę o zapoznanie się z regulaminem Forum. Dowiesz się z niego jak poprawnie nazywać i kiedy zakładać nowe tematy na forum.
Następnie popraw proszę temat na zgodny z regulaminem (użyj opcji
– prawy górny róg Twojego postu) zwiększy to Twoje szanse na uzyskanie odpowiedzi. Masz na to 24h, później temat będę musiał umieścić w koszu.
Oznaczenia generacji i symbole silników – potrzebne do nazwania tematu – znajdziesz na stronie klubowej.
Skorzystaj też z opcji 'szukaj', wiele problemów było już omawianych na forum, a co ważniejsze, dużo z nich zostało rozwiązanych.
Regulamin
Opcja: Szukaj
Jak używać opcji: Szukaj
Oznaczenia modeli i silników
Następnie popraw proszę temat na zgodny z regulaminem (użyj opcji
Oznaczenia generacji i symbole silników – potrzebne do nazwania tematu – znajdziesz na stronie klubowej.
Skorzystaj też z opcji 'szukaj', wiele problemów było już omawianych na forum, a co ważniejsze, dużo z nich zostało rozwiązanych.
Regulamin
Opcja: Szukaj
Jak używać opcji: Szukaj
Oznaczenia modeli i silników
Sprzedam sporo części do MX-6/626 GE KL 
1, 2