zaślepka wałka rozrządu ? – proszę o pomoc
Strona 1 z 1
witam moich ciekawych przygod z moim samochodzikiem ciag dalszy... otoz udalo mi sie sprowadzic walek rozrzadu wszystko jest niby w porzadku ale mechanik nagle wymyslil sobie uszczelke pod klawiature za bagatelka 160 zl i jeszcze co najciekawsze uszczelke czy zaslepke do walka rozrzadu nigdzie nie moge znalezc w zadnym sklepie takiej czesci baran wymiarow mi nie podal moze ktos z was madrzejszych ludzi mi pomoze co zrobic jak sobie z tym poradzic mam dosc tego mechanika ale coz silnik rozgrzebany nikt go teraz nie przejmie :–/ prosze was ponownie o pomoc
- Od: 21 paź 2007, 14:20
- Auto: MX6 2.5 V6
Bartek112 było wiele razy na temat uszczelek. Na 99% znajdziesz u tego pana biuro@carspeed.pl albo w ASO wysyłkowo. Nie kupuj podróbek – ciekną i robota od nowa.
Jak rozumiem chodzi o simering/uszczelniacz wałka rozrządu. Do dostania jak wyżej.
Bartek112 napisał(a):uszczelke czy zaslepke do walka rozrzadu
Jak rozumiem chodzi o simering/uszczelniacz wałka rozrządu. Do dostania jak wyżej.
Bartek112, a nie mówiłem, żebyś zmienił "mechanika"?
Uszczelka pod pokrywę kosztuje oryginalna ok. 65 zł.
Zaślepek wałków się nie kupuje, tylko stare wkleja na silikon.
Uszczelka pod pokrywę kosztuje oryginalna ok. 65 zł.
Zaślepek wałków się nie kupuje, tylko stare wkleja na silikon.
Sprzedam sporo części do MX-6/626 GE KL 
to jest najlepsza z mozliwych porad zeby zmienic tego pacana
to juz zrobilem pozbylem sie dziada na zawsze tyle ze... hmm... kazal mi dzis zakupic uszczelke pod cala klawiature i te wlasnie zaslepke bo bez tego on nic nie da rady zrobic... po czym dzwoni do mnie, ze on silikonem omota zalepi polepi i bedzie git.. tak jak napisales moze i stara sie zalepia, ale u mnie starej w ogole nie bylo wywalilo ja w momencie kiedy walek peknal no ale moj szpecmajster magik twierdzi ze silikonem pociapal i ma byc poki co dobrze tyle ze przede mna trasa do Belgii i nie wiem czy moge sie wybrac tym samochodem... dodatkowo stwierdzil, ze walek, ktory mu przytargalem jest za mocno wyrobiony i on za niego nie reczy ile on wytrzyma faktycznie troche byl wyrobiony w tych miejscach ale walek to walek przeciez rade da.. mam nadzieje co sadzicie na ten temat ? wiem, ze znacie sie na rzeczy licze na odpowiedzi z gory wielkie dziekuje pozdrawiam
- Od: 21 paź 2007, 14:20
- Auto: MX6 2.5 V6
Jeśli chodzi o ta zaślepkę to jest to tzw. brok
Do kupienia w ASO i w http://www.carspeed.pl
Prawidłowo powinno się go wymienic na nowy za każdym razem.
W moim przypadku w ASO Mazdy poradzili sobie bez wymiany broku.
Do kupienia w ASO i w http://www.carspeed.pl
Prawidłowo powinno się go wymienic na nowy za każdym razem.
W moim przypadku w ASO Mazdy poradzili sobie bez wymiany broku.
To zdanie nie ma sensu.Bartek112 napisał(a):walek to walek przeciez rade da
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Hugo napisał(a):To zdanie nie ma sensu.
HUGO widzę że kolejny post który nic nie wnosi do tematu oczywiście w Twoim wykonaniu – zastanów się nad sensem istnienia forum mazdy – czy istniej po to by poprawić ludzi i oceniać jakie zdanie ma sens???
Skoro inni użytkownicy znają sens tego zdania to twoja uwaga jest po pierwsze super zbędna , a po drugie nic nie wnosi do tematu – czyli w żaden sposób nie pomogłeś ....a po to jest to forum...
Pozdrawiam
- Od: 10 mar 2005, 14:22
- Auto: Mazda 323 1.6 BG 1994r
Mazda 626 2.0 GE 1997r
Mazda Xedos 6 1.6 1996r
Mazda 6 GY 2.0 CiTD 2004r
Strona 1 z 1