Witam !
Che kupić świece do mazdy 626 2,5 v6 z 92 r. Fabrycznie zalecane są ZFR6F-11. Znalazjem też NGK o numerze ZFR6FIX-11 tylko 4 razy droższe od normalnych. Czy warto je kupić czy coś to da oraz czy nadają się napewno do mojej Madzi?
Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
świece NGK
Strona 1 z 1
osdeb napisał(a):Znalazjem też NGK o numerze ZFR6FIX-11 tylko 4 razy droższe od normalnych. Czy warto je kupić czy coś to da oraz czy nadają się napewno do mojej Madzi?
to świece irydowe – nic ci to nie da (a na pewno tego nie zauważysz).
Kup "zwykłe" NGK
Tylko zwróć uwagę na produkcję. Najlepiej, aby były wyprodukowane w Niemczech a nie we Francji. Te ostatnie potrafią się skruszyć (?) w silniku...
Powodzenia
..::GofNet::..
Powodzenia
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
GofNet napisał(a):Te ostatnie potrafią się skruszyć (?) w silniku...
oooo, a to co za siakieś rewelacje masz GofNet?
Nie słyszałem o takich siupach
Spotkałem się z dwoma przypadkami. W jednym (Seicento) silnik poszedł do remontu. W drugim nie rozsypała się, ale "jedynie" pokękała. Obie francuskie, obie nowe...
Może to tylko siakaś kiszkowata partia, albo czort wie, co. Nie zmienia to jednak faktu, że takie historie miały miejsce i to w tym roku w rozpiętości 2 miesięcy. Montowane były również niemieckie (sam mam takie) i takich problemów w żadnym przypadku nie stwierdzono.
W/w przypadki były "z podwórka". W necie też można coś na ten temat znaleźć:
Pęknięta świeca
Kable, świece do LPG
Nie podane są konkretne powody, ale jestem niemal pewien, że to francuskie córeczki.
Pozdrawiam
PS. Nie chciałbym kogokolwiek zrażać do NGK. Osobiście uważam, że jest to bardzo dobra firma, posiadająca w swojej ofercie produkty najwyższej klasy, montowane na pierwszy rzut w wielu markach pojazdów. Po prostu taka karma...
Telewizory firmy Sony, montowane kiedyś w Polsce też miały większą awaryjność. Zazwyczaj zimne luty, bo pracownicy podpierniczali kalafonię...
Może to tylko siakaś kiszkowata partia, albo czort wie, co. Nie zmienia to jednak faktu, że takie historie miały miejsce i to w tym roku w rozpiętości 2 miesięcy. Montowane były również niemieckie (sam mam takie) i takich problemów w żadnym przypadku nie stwierdzono.
W/w przypadki były "z podwórka". W necie też można coś na ten temat znaleźć:

Nie podane są konkretne powody, ale jestem niemal pewien, że to francuskie córeczki.
Pozdrawiam
PS. Nie chciałbym kogokolwiek zrażać do NGK. Osobiście uważam, że jest to bardzo dobra firma, posiadająca w swojej ofercie produkty najwyższej klasy, montowane na pierwszy rzut w wielu markach pojazdów. Po prostu taka karma...
Telewizory firmy Sony, montowane kiedyś w Polsce też miały większą awaryjność. Zazwyczaj zimne luty, bo pracownicy podpierniczali kalafonię...

(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Grzyby napisał(a):to świece irydowe – nic ci to nie da (a na pewno tego nie zauważysz).
Kup "zwykłe" NGK
Tego typu świece maja dłuższą żywotność, co w przeliczeniu może siię opłacać, faktycznie made in france, są gorzej wykonane, co tak naprawdę dziwi, że NGK-a sobie pozwala na takie praktyki co do jakości, bez względu na miejsce wykonania.
- Od: 18 lut 2006, 16:32
- Auto: Ford PROBE 2.5 V6
Indi napisał(a):Tego typu świece maja dłuższą żywotność, co w przeliczeniu może siię opłacać
pytanie zasadnicze – będzie tyle jeździł tym wozem?
]Grzyby napisał(a):pytanie zasadnicze – będzie tyle jeździł tym wozem? usmiech
Wszystko zależy, ile robi się Kkm rocznie, dla jednego będzie to oszczędność, a dla drugiego zbędny wydatek.
Punkt widzenia zależy, od miejsca siedzenia.
- Od: 18 lut 2006, 16:32
- Auto: Ford PROBE 2.5 V6
Moim zdaniem sie nie opłaci. Nawet jesli wiecej wytrzymają, to kosztują 4 razy więcej i jestem pewnien ze i tak nie przetrzymają czterech kompletów zwykłych NGK. Wiec nie widze tutaj zadnej oszczednosci. Swiece wymieni kazdy sam, wiec koszta roboty są zerowe. Zatem co za problem wymieniac je "częściej"
. Pozdrawiam 
- Od: 10 lip 2006, 15:37
- Auto: Mazda 323F BA GT
Poza żywotnością dają również stabilniejszą i lepszej jakości iskrę. Ale to już szczegół...
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
wybaczcie za OT, ale chetnie odsprzedam komplet (6szt) nowych swiec NGK Double Platinum PZFR5F-11. Swiece zostaly wyprodukowane w USA z czesci wykonanych w Japonii. Caly komplet oddam za 200zl.
Pozdrawiam,
voytecku.
Pozdrawiam,
voytecku.
Strona 1 z 1