Pukanie w silniku Mx6 2.5
Strona 1 z 1
Witam! Jestem tutaj nowy więc mam nadzieję, że nie popełnię zbyt dużo błędów. Ale okej wróćmy do tematu. 2 dni temu coś w mojej Madzi zaczęło niesamowicie pukać w silniku. Dźwięk( stukot) metaliczny, bardzo głośny, przy zwiększaniu obrotów coraz głośniejszy i szybszy. Olej wymieniony. Myślałem, że to to może napinacz hydrauliczny bo już raz tak miałem, lecz to niestety nie to. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?? Czy to może być przestawiony rozrząd, a może szukać głębiej, mam na myśli popychacze. Proszę o pomoc! dziękuje i pozdrawiam.
- Od: 11 cze 2013, 21:00
- Auto: Mx6 2.5 v6 GE
1992
masz możliwość dać posłuchać? jakieś nagranie, żeby się upewnić. a teraz i ja bym popychacze obstawiał.
Buuu... Mazdy już nie ma...
na jakiś hosting plików i dac link
Możliwe, że poszła panewka z powodu dostającego się paliwa do oleju bo to się zdarza w tych silnikach.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
1992
Panewka
A powiedz mi co dolegało?? Ile zapłaciłeś za naprawę? Jesteście pewni, że to panewka?? Dziękuję oczywiście za odpowiedzi!!
Dopisano 13 cze 2013, 20:01:
Wróciłem przed chwilą od Madzi. Wykręciłem wszystkie świece i obracałem kołem od rozrządu i nic nie puka w trakcie. kręciłem autem bez świec tez nic nie puka. lecz gdy odpaliłem ze świecami puka. Rozrząd wygląda jakby był przestawiony o jeden ząbek. W ogóle ostatnio jak to się stało auto zrobiło się o wiele słabsze, straciło trochę obroty no i gasło. Podaję te informacje bo mam nadzieję, że może to jednak zmieni wasz pogląd, że to panewka( nadal wierze, że jednak nie) Pozdrawiam!
Dopisano 13 cze 2013, 20:01:
Wróciłem przed chwilą od Madzi. Wykręciłem wszystkie świece i obracałem kołem od rozrządu i nic nie puka w trakcie. kręciłem autem bez świec tez nic nie puka. lecz gdy odpaliłem ze świecami puka. Rozrząd wygląda jakby był przestawiony o jeden ząbek. W ogóle ostatnio jak to się stało auto zrobiło się o wiele słabsze, straciło trochę obroty no i gasło. Podaję te informacje bo mam nadzieję, że może to jednak zmieni wasz pogląd, że to panewka( nadal wierze, że jednak nie) Pozdrawiam!
1992
W takim razie sprawdź czy się rozrząd nie przestawił i wszystko będzie jasne.
A tu masz moją, gdybyś chciał mieć 2 MXy
http://tablica.pl/oferta/mazda-mx-6-v6- ... 52aff681d9
A tu masz moją, gdybyś chciał mieć 2 MXy
http://tablica.pl/oferta/mazda-mx-6-v6- ... 52aff681d9
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
sprawdz panewki najprawdopodobniej ta od skrzyni biegówwykręć świece i kręć kluszem wał żeby pokolei ustawićtłoki w najwyższej pozycji potem śrubokrętem każdy pokolei spróbuj docisnąć w dół sprawdzisz czy ma luz na panewce w ten sposób
- Od: 11 mar 2009, 23:31
- Auto: ex-Mazda mx6 kl 2,5 v6 165KM(już niema;()
Mazda 626 GF fs 2,0 136KM
ex-Mazda 323 bg 1.6(skończyła tragicznie "złom)
ex-Mazda 626 GW fs 2,0 116KM
ex-Mazda 626 fl GW fs2 2,0 136KM-RIP
Mazda 6 Sport Wagon GY 2.0 citd szaraczek
zaczęło pukać w silniku coś tak jak u Ciebie. Przy wyższych obrotach pukało bardziej aż wkońcu zablokowało silnik. Ja kupiłem drugi silnik i wymieniłem. całośc wyszła mnie coś koło 2300zł. Radziłbym troche dołożyć i wyremontować obecny silnik na jajkoMacko napisał(a):A powiedz mi co dolegało?? Ile zapłaciłeś za naprawę? !
Strona 1 z 1