2.5 V6 brak iskry, nie działa pompa paliwa
hej panowie
wiec ,w gniezdzie diagnostic zlaczylem f/p i gnd i wydazyl sie cud pompa paliwa zadzialala ufff
teraz chcialbym sprawdzic aparat , czy on ma jakis bezpiecznik
bezpieczniki i przekazniki pod maska sprawdzone i wszystkie dzialaja
sa jakies sztuczki zeby sprawdzic aparat zaplonowy?
i teraz pytanie dlaczego pompa paliwa nie dziala w momencie krecenia rozrusznikiem a w sumie dziala....
jak sprawdzic czy ja mialem immo bo wymienialem tez kierownice i moze tam cos sie [tiiit],
no normalnie jestem zalamany....
i w kabinie jeden bezpiecznik opisany "ROOM" caly czas sie przepala tylko go wloze i trzask, przepalony
za co on odpowiada?
dobra juz znalazlem na forum
to podswietlenie w kabinie
rozbierajac pol samochodu znalazlem dziwne pudelko opisane "mazda 2096" do tego podla idzie przewod z przyciskiem zainstelowany w kierownicy ktory wisi rozebrany po zmianie kierownicy i cos mi mowi ze to alarm przynajmiej takie opis zanlazlem na belgijskim forum
co by oznaczalo ze mam alarm i immo i po przerobce cos sie [tiiit] i teraz nie moge ku.... odpalic mojej mazdy
jak to wylaczyc albo obejsc ?
wiec ,w gniezdzie diagnostic zlaczylem f/p i gnd i wydazyl sie cud pompa paliwa zadzialala ufff
teraz chcialbym sprawdzic aparat , czy on ma jakis bezpiecznik
bezpieczniki i przekazniki pod maska sprawdzone i wszystkie dzialaja
sa jakies sztuczki zeby sprawdzic aparat zaplonowy?
i teraz pytanie dlaczego pompa paliwa nie dziala w momencie krecenia rozrusznikiem a w sumie dziala....
jak sprawdzic czy ja mialem immo bo wymienialem tez kierownice i moze tam cos sie [tiiit],
no normalnie jestem zalamany....
i w kabinie jeden bezpiecznik opisany "ROOM" caly czas sie przepala tylko go wloze i trzask, przepalony
za co on odpowiada?
dobra juz znalazlem na forum
to podswietlenie w kabinie
rozbierajac pol samochodu znalazlem dziwne pudelko opisane "mazda 2096" do tego podla idzie przewod z przyciskiem zainstelowany w kierownicy ktory wisi rozebrany po zmianie kierownicy i cos mi mowi ze to alarm przynajmiej takie opis zanlazlem na belgijskim forum
co by oznaczalo ze mam alarm i immo i po przerobce cos sie [tiiit] i teraz nie moge ku.... odpalic mojej mazdy
jak to wylaczyc albo obejsc ?
Ostatnio edytowano 23 sty 2014, 09:07 przez Paweł, łącznie edytowano 1 raz
Powód: omg
Powód: omg
to bardziej sprawa dla elektryka,podeślij jakieś zdjęcia tego urządzenia i okablowania .
rzeszot napisał(a):"mazda 2096"
Prawdopodobnie jakiś alarm itp. Podeślij tu zdjęcie zobaczymy. Musisz to wyciąć, a instalację samochodu podłączyć tak jak było ori.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
No na moje oko to jest jakaś złodziejka. Teraz musisz to wyciąć i przewody z instalacji samochodu połączyć ze sobą. Pomogą Ci w tym kolory.
Żeby znaleźć ich łaczenia musisz "iść" za przewodami od tego ustrojstwa.
Żeby znaleźć ich łaczenia musisz "iść" za przewodami od tego ustrojstwa.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
dla mnie to jest centralka od alarmu, bo masz włącznik który pomija alarm aby uruchomić auto bez pilota.
Sprawdzaj czy dochodzi prąd do aparatu,czy działa czujnik połozenia wału w aparacie.Tu masz ładnie wszystko opisane.Numerek 03 i 04. http://ford-probe.net/content/view/117/42/ tu masz jeszcze naprawę modułu zapłonowego. http://ford-probe.net/content/view/17/42/
Benq – probowalem.
Batigol swietnie wszystko opisane ,dzieki wielkie
tylko moje gniazdo juz nie podaje kodow od tego felernego spawania a aparat juz kupilem nowy
Cichy mowisz o tym wlaczniku ktory trzymam w reku czy o tym pustym miejscu w centralce bez wtyczki?

Batigol swietnie wszystko opisane ,dzieki wielkie

Cichy mowisz o tym wlaczniku ktory trzymam w reku czy o tym pustym miejscu w centralce bez wtyczki?
batigol66 napisał(a):zobaczymy co to będzie
abyś tylko tu na tym forum nie propagował tych wszystkich swoich teorii jak na forum probe...
A w temacie? to jest centralka od fabrycznego alarmu lub ori centralny...
Przełącznik ten biały to coś dorobione, ja miałem w probe że palcem trzeba było obwód zamknąć żeby zapalił...
trzeci raz docinam tą samą deskę i nadal jest za krótka...
- Od: 12 sty 2014, 16:05
- Auto: mazda 626 GE, 2,5 V6
No i po coś tu przyszedł robić bałagan??To co ty miałeś w probe to nikogo nie interesuje!elfik napisał(a):batigol66 napisał(a):zobaczymy co to będzie
abyś tylko tu na tym forum nie propagował tych wszystkich swoich teorii jak na forum probe...
A w temacie? to jest centralka od fabrycznego alarmu lub ori centralny...
Przełącznik ten biały to coś dorobione, ja miałem w probe że palcem trzeba było obwód zamknąć żeby zapalił...
na forum probe nie bylem elfie...
odlaczylem to cale to auto nawet nie zakrecilo
zaraz wkleje zdjecie jak to wyglada w calosci bo to niestety nie tylko jedno pudelko

Dopisano 21 sty 2014, 20:55:
pare zdjec calosci i w srodku
odlaczylem to cale to auto nawet nie zakrecilo
zaraz wkleje zdjecie jak to wyglada w calosci bo to niestety nie tylko jedno pudelko

Dopisano 21 sty 2014, 20:55:
pare zdjec calosci i w srodku