Pęknięty wałek rozrządu – Jak uniknąć tego przy składaniu silnika

Postprzez tomekrvf » 11 lip 2007, 08:47

Pękł przy dokręcaniu czy się zatarł?
Full Time 4WD
VTR 1000F
Forumowicz

Od: 9 gru 2003, 19:51
Auto: Galant 2.5V6
VTR1000F
Alfa 147

Postprzez promil69 » 11 lip 2007, 09:07

Niestety przy dokręcaniu... :( Myślałem, że sie "rozrycze". Tymbardziej, że jestem szczęśliwym (miej lub bardziej) posiadaczem tego autka od tygodnia :) Może jakaś porada jak to zrobić na TIP_TOP. Dodam, że rozkręciłem to w celu wymiany popychaczy – i wszystko szło Dobrze do momentu dokręcania wałka.... potem była juz tylko rozpacz :( Pech chciał, że dodatkowo jeszcze próbuje rzucić palenie :P Pozdro dla wszystkich Klubowiczów i w sumie witam bo to jest mój drugi post na Waszym forum.
Samopoczucie 200% :) kolejny dzionek z serii.... ŻYCIE JEST BOSKIE :)
Początkujący

Od: 10 lip 2007, 12:44
Auto: MX-6 V6 2,5 :D

Postprzez Bimbak » 11 lip 2007, 09:21

Pozdro dla wszystkich Klubowiczów i w sumie witam bo to jest mój drugi post na Waszym forum.

Witamy, witamy. Chciałem zaznaczyć na starcie że bardzo dbamy tutaj o porządek i zazwyczaj jest tak że dostajesz ostrzeżenie i masz 24h na poprawienie tematu. Jednak jako żeś nowy wydzielę posty o zakupie wałka i przeniose do działu ogłoszeń, a jako że problem pękniętego wałka nie był zbyt obszernie poruszany w tym dziale resztę zostawię tutaj i nazwę zgodnie z obowiązującym kanonem. Proszę jednak zapoznaj się z REGULAMINEM tego a także innych działów w których masz zakładać nowe posty. Zachęcam również w razie problemów do korzystania z wyszukiwarki tematów ponieważ dużo spraw był na forum już poruszane i często umieszczanie nowych wątków o tematyce już poruszanej na forum wywołuje tylko niepotrzebny bałagan. Najlepiej dopisać się wtedy do już istniejącego tematu.
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter