Kody błędów KL
Strona 1 z 1
Witam
W związku z tym, że niestety standardowo podawany link do strony klubowej z kodami błędów już nie działa to bardzo proszę was o zamieszczenie listy kodów bo szukajka wypluła kilkadziesiąt stron na hasło "kody błędów"
i ja ambitnie przeszukałem wszystkie trony wyników i niestety nie dogrzebałem się do działającego linka do kodów, a chcę sobie dzisiaj podziałać bo moja mazdolina po wymianie przepustnicy odpala, ale ni cholery nie daję rady ustawić obrotów biegu jałowego (no to akurat to na pewno TPS) i skoro będę dziś z tym walczył to przy okazji sprawdziłbym diodą co ją boli.
W związku z tym, że niestety standardowo podawany link do strony klubowej z kodami błędów już nie działa to bardzo proszę was o zamieszczenie listy kodów bo szukajka wypluła kilkadziesiąt stron na hasło "kody błędów"
i ja ambitnie przeszukałem wszystkie trony wyników i niestety nie dogrzebałem się do działającego linka do kodów, a chcę sobie dzisiaj podziałać bo moja mazdolina po wymianie przepustnicy odpala, ale ni cholery nie daję rady ustawić obrotów biegu jałowego (no to akurat to na pewno TPS) i skoro będę dziś z tym walczył to przy okazji sprawdziłbym diodą co ją boli.
http://www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
- Od: 1 sty 2009, 18:33
- Auto: Było 626GD Coupe 2.0i16V '89
Było MX-6 GE 2.5V6 '93
Było Xedos CA 1,6 16V '94
Jest Millenia TA 2,5V6 '95
mazda rulez! :–)
- Od: 30 lis 2008, 20:50
- Auto: MX-6 2.5 KL 4WS 1992
Mógłby ktoś obeznany zerknąć,kody z abs – http://www.youtube.com/watch?v=kuAq0olIC2w
a tu silnika – http://www.youtube.com/watch?v=veNiskOHFdY
a tu silnika – http://www.youtube.com/watch?v=veNiskOHFdY
- Od: 20 cze 2008, 11:17
- Auto: 626 GH 2.2 163km
Silnika masz : 11,13,14 Absu : tak samo tylko nie wiem jak jest z ABS-em <myśli>
... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
Sam się zastanawiam o co chodzi z tym kodami 11 12 13 14 w silniku -mam to samo w maździe xedos6 2,0v6 też z elektryką z 97r ,tych kodów w żaden sposób nie idzie skasować z silnika, z abs-em nie ma problemu wystarczy wcisnąć pedał hamulca i włączyć zapłon i się kasują .Miałem podejrzenie że to właśnie zapamiętane kody z abs-u -po wykasowaniu ich z abs-u dalej występują one przy sprawdzaniu silnika ,tak że to nie to -auto jeździ normalnie pomimo tych kodów ,co to może być? yaro626 u Ciebie auto jeździ normalnie?
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
odświeżmy trochę temat. Macie może jakąś większą listę kodów błędów obd1 niż ta co jest na stronce probe? nigdzie nie mogę nic więcej znaleźć :/
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Ostatnio edytowano 7 maja 2011, 10:36 przez dzikiwiesiek, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 26 gru 2010, 20:57
- Od: 31 paź 2010, 10:33
- Auto: Mazda 626,2.0 FS ,Gaz, rok 92 ASB
dzięki. właśnie w google za bardzo nie mogę znaleźć bo są jakieś ale nie do mazdy :/
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
Silnik – błąd 17,05
ABS – Błąd 14,16,17,51
Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu tych błędów kilka dni temu nabyłem Xedosika i trzeba by zrobić by hulał jak trzeba. Pozdrawiam
ABS – Błąd 14,16,17,51
Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu tych błędów kilka dni temu nabyłem Xedosika i trzeba by zrobić by hulał jak trzeba. Pozdrawiam
-
tygrys36
silnik:
05- walnięty, odpięty czujnik spalania stukowego,
17- uszkodzona sonda lambda, może być też uszkodzony przewód bo bład dotyczy braku sygnału z sondy
w układzie abs sprawdź wszystkie czujniki.
05- walnięty, odpięty czujnik spalania stukowego,
17- uszkodzona sonda lambda, może być też uszkodzony przewód bo bład dotyczy braku sygnału z sondy
w układzie abs sprawdź wszystkie czujniki.
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
In rock we trust
Czujnik spalania stukowego jest... hmmm głęboko w d..ie
pod kolektorem, pod rurą wodną wkręcony do bloku silnika między głowicami, ściągnij sobie serwisówkę, jest w tym dziale serwisówka do Millenii, fakt że po angielsku ale dasz radę. Jest wszystko dokładnie opisane, odwiedź też dział GE, w 626/MX6 był montowany ten sam silnik z innym przepływomierzem jak pamiętam, polecam też stronę http://www.ford-probe.net bo Ford Probe też miał ten sam silnik co w GE.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Don't hate me, i'm just an alien....
In rock we trust
In rock we trust
Strona 1 z 1