Witam.
Gdzies juz to widzialem, ale jakos nie moge znalezc. Potrzebuje parametry cewki, ktore powinna miec, zeby ocenic, czy jest sprawna i nie uszkodzi modulu. Chce ja "zmierzyc", ale musze miec dane. Wiem,z e je gdzies widzialem. Chodzi oczywiscie o cewke z aparatu do 626 GE KL, czyli KL01.
Pozdrawiam.
Artur
Parametry cewki zapłonowej
Strona 1 z 1
Witam!
Tą cewkę mierzyłem omomierzem i mierzyłem też cewkę nową którą do siebie wstawiłem i uzwojenie wtórne i piertwotne ma takie same opory. Najciekawsze jest to że nowa (oryginalna) cewka ma inny opór obu uzwojeń niż piszą w instrukcji!? Nie wiem dlaczego?
Tą cewkę mierzyłem omomierzem i mierzyłem też cewkę nową którą do siebie wstawiłem i uzwojenie wtórne i piertwotne ma takie same opory. Najciekawsze jest to że nowa (oryginalna) cewka ma inny opór obu uzwojeń niż piszą w instrukcji!? Nie wiem dlaczego?
Marek...po prostu troche sie boje, ze zalicze "wtope" jesli z cewka cos jest nie tak i uszkodzi mi sie nowy modul. NIe chodzi o to, zebym Ci nie wierzyl, ale wiesz...wole byc pewny. Podaj mi wartosci jakie powinna miec cewka.
Wielkie dzieki
To teraz moge dzialac
Pozdrawiam.
Artur
Pozdrawiam.
Artur
Patrze sobie na ten rysunek i cos nie bardzo to mi przypomina moją cewke, ale moze wyobraznia szwankuje. Wiem, ze to ten sam aparat (K8=KL01), ale jakos inaczej mi to wyglada ta cewka, chyba, ze to taki tylko rysunek. Na pewno, ta, ktora dostalem od Ciebie jest od mojego aparatu, tyle tylko, ze mi ten rysunek nie bardzo pasuje. No, ale nie jestem fachowcem, wiec moze sie myle...
I w koncu wyjechalem. Modul juz wymieniony, cewka tez nowa. W niedziele testowalem moja madzie, ale droga byla raczej malo odpowiednia. Dobilem 220km/h i mi sie droga skonczyla, chociaz pozostal jeszcze jakis zapas pod pedalem gazu
Idzie jak burza
Super sie ciesze
Dzieki wszystkim za rady. Teraz to i na spota przyjade na bank – tego mini we Wroclawiu:)
Pozdrawiam
Artur
Dzieki wszystkim za rady. Teraz to i na spota przyjade na bank – tego mini we Wroclawiu:)
Pozdrawiam
Artur
Strona 1 z 1