Chlapanie z wlewu oleju w silniku KL
Strona 1 z 1
Witam mam pytanie czy chlapanie z pod korka oleju w silniku KL jest normalne? Bezpośrednio pod korkiem oleju znajduje się zębatka od wałka rozrządu i czy normalne to jest, że własnie z niej chlapie?
- Od: 25 cze 2008, 23:07
- Auto: mx-6 KL
Kręcący się wałek zawsze troszke wyrzuca olej, to jest normalne. w niektórych autach jak odkręcisz wlew oleju to pół komory silnika potrafi zachlapac bo akutat w tym miejscu znajduje się krzywka wałka rozrządu.
- Od: 8 lut 2010, 17:21
Tak też właśnie myślałem. Dziś do mnie przyjechał kupiec "znawca" stwierdził, że silnik jest zarżnięty bo pluje olejem tłumaczyłem mu, że to normalne bo w tym miejscu jest zębatka, ale on wiedział swoje 

poprostu chciał urwac z ceny.
W niektórych silnikach i chyba nawet w 2,5 jak odkreci się wlew oleju to silnik może nawet zgasnąc. Jak ten fachowiec powiedział ci że ten silnik umiera trzeba było zamknąc maske i odjechac bez słowa.
W niektórych silnikach i chyba nawet w 2,5 jak odkreci się wlew oleju to silnik może nawet zgasnąc. Jak ten fachowiec powiedział ci że ten silnik umiera trzeba było zamknąc maske i odjechac bez słowa.
- Od: 8 lut 2010, 17:21
Niestety nie chciał urwać z ceny. Stwierdził, że silnik zarżnięty i nie chce tego auta. Przyjechał ponad 300 km żeby zobaczyć auto i nie zrobił nawet jazdy próbnej 
mentos189 napisał(a):Niestety nie chciał urwać z ceny. Stwierdził, że silnik zarżnięty i nie chce tego auta. Przyjechał ponad 300 km żeby zobaczyć auto i nie zrobił nawet jazdy próbnej
Było mu chipsy na drogę powrotną postawić, należało mu się za dobrą diagnozę silnika

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
bazyl wspaniały napisał(a):mentos189 napisał(a):Niestety nie chciał urwać z ceny. Stwierdził, że silnik zarżnięty i nie chce tego auta. Przyjechał ponad 300 km żeby zobaczyć auto i nie zrobił nawet jazdy próbnej
Było mu chipsy na drogę powrotną postawić, należało mu się za dobrą diagnozę silnika![]()
i soczek
Strona 1 z 1