Mam teoretycznie proste pytanie – jak spuścić płyn chłodniczy ze zbiorniczka wyrównawczego? Może ktoś wie?
Spuszczenie płynu ze zbiorniczka wyrównawczego
Strona 1 z 1
Brawo dla Benyego. Na forum już było
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 3wnawczego
Temat do kosza.
Temat do kosza.
Pozdrawiam,
Darek
Darek
Wężyk cienki który idzie do chłodnicy (przy korku)? I wtedy czym ma wylecieć, tym wężykiem? Jeżeli tak to nie działa
Poproszę o dokładniejszy opis, które wężyki gdzie, jak i najlepiej z rysunkami
W temacie który jest nie na temat i opisane do
. Uwierzcie mi, 3 razy szukałem i nadal nie wiem 
Poproszę o dokładniejszy opis, które wężyki gdzie, jak i najlepiej z rysunkami

Brawo dla Benyego. Na forum już było http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 3wnawczego
W temacie który jest nie na temat i opisane do

If you’re in control, you’re not going fast enough.
jacobs napisał(a):W temacie który jest nie na temat i opisane do
Fotorelację z odczepiania wężyka albo wkładania strzykawki do zbiorniczka chcesz?

Temat pójdzie zaraz w kosz bo chyba jaja sobie robisz
Pozdrawiam,
Darek
Darek
Beny napisał(a):jacobs jaja se robisz może masz zatkany.Chcesz sciagnac do czyszczenia czy co kombinujesz?
Nie mam zatkanego, bo jak mi woda uciekała pompą to uciekło też z wyrównawczego. Zmieniam płyn i chciałem go wypłukać przy okazji, bo wcześniej lałem jakiś uszczelniacz, a teraz już nie jest potrzebny.
I serio nie mogę wylać tego płynu z wyrównawczego. Kranik na dole mam odkręcony, korki pozdejmowane, wężyk – taki cienki idący przednim pasem do korka chłodnicy zdjęty, dmuchałem już w chłodnicę, w zbiorniczek, w wężyk, napiłem się boryga a polecieć nic nie poleciało. W sumie spuściłem z 5litrów z chłodnicy, zbiorniczek jest pełen, jeżeli wchodzi 7l, to tam są jeszcze 2l płynu

Fotorelację z odczepiania wężyka albo wkładania strzykawki do zbiorniczka chcesz?
Wyciąganie strzykawką to nie rozwiązanie.
wykrec zbiorniczek i go wyczysc 
-323 BF E3 jest x18xe
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
ROMAN-R87 napisał(a):wykrec zbiorniczek i go wyczysc
Chyba błotnik trzeba do tego zdejmować, a aż tak mi się nie chce
Z tego co rozkminiłem to zbiorniczek ma tylko jeden wężyk, w zależności od ciśnienia w chłodnicy nim zaciąga lub wypycha płyn. Więc może gdybym miał zakręcony korek chłodnicy przy spuszczaniu i odpalony silnik to by wyciągnęło tym wężykiem. Teraz pozostaje strzykawka + wężyk i wyciąganie.
Jak widzicie, to nie takie proste

neo184 napisał(a):Ja u siebie w comprexsie wyjmowałem wczoraj jedna śrubka i wychodzi cały aż miło
Z ciekawości – którą stroną i która śrubka?
Na wyciągałem dużą strzykawką, jak dochodziłem do dna to płyn był coraz czarniejszy
jacobs napisał(a):Z ciekawości – którą stroną i która śrubka?
Zbiorniczek u mnie jest przykręcony jedną śrubą, która znajduje się miej więcej na wprost lampy, bodajże klucz 13. Po jej odkręceniu zbiorniczek wychodzi z prowadnicy – trzeba delikatnie ciągnąć do góry.
- Od: 9 sie 2009, 19:41
Strona 1 z 1