Wiatm!
Po 2 tygodniach naprawy, moj mechanik przełożył listwe z 626 1.8 GE do mojej 626 2.0 GE i podobno problem znikł.
Problemem był brak mocy, głównie podczas przyśpieszania. Czyścił wtryski i nic nie pomagało.
Chce kupić listwe wtryskową z 1.8 i wsadzić do 2.0, ale ja nie jestem pewny czy tak można.
Fizycznie pasuje, ale czy to napewno to samo?
Proszę o szybką odpowiedz!
Z góry dziękuję!
Listwa wtryskowa z FP 1.8 do FS 2.0
Strona 1 z 1
żeby nie zakładać nowego tematu podpinam się pod ten...
Mam pytanie jaką wydajność mają wtryski z silników FS i FP, ewentualnie jakie inne wtryski pasują z innych mazd bez modyfikacji listwy – czyli plug&play. Ma ktoś może takie informacje
Mam pytanie jaką wydajność mają wtryski z silników FS i FP, ewentualnie jakie inne wtryski pasują z innych mazd bez modyfikacji listwy – czyli plug&play. Ma ktoś może takie informacje
no wg. mnie też, ale jaką maja wydajność

nie wiem ile mam racji, ale w 1800 w początkowej fazie produkcji były wtryski FP07-13-250, a w ale potem już FS01-13-250A czyli takie same jak w 2.0
teraz tak początkowa faza produkcji to chyba do XI.93 roku... ,ale w 100% nie wierzyłbym w moją wypowiedź 
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
steven – dzięki za info, wygląda na wiarygodne
a masz gdzieś info ile paliwa jest w stanie podawać
ew. jaki inny wydajniejszy pasował by do seryjnej listwy FS 
może od 2.5 V6 :p a tak szczerze, to chyba wydajniejsze nie za wiele się zdadzą... chyba że oszukasz komputer... bo jak silnik dostanie więcej paliwa to sonda pokaże, że mieszanka zbyt bogata i będzie zmniejszał ilość paliwa, przynajmniej powinien, no chyba, że oszukałbyś też przepływomierz, żeby dał też więcej powietrza... ale to już chyba takie proste nie będzie... 
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
steven cos mi tam po głowie chodzi
i tak chciałem zaspokoić głód wiedzy ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Strona 1 z 1