Przeplywomierz powietrza B3H7
Strona 1 z 1
Witam wszystkich z tego tytułu ze dużo sie pisze na temat przeplywki i czytajc te wszystkie wypowiedzi widze ze caly czas problem w przeplywce jest ten precik umieszczony centralnie w niej natomiast u mnie wystepuje inny problem poniewaz zabralem sie za rozbieranie tego w samochodzie i po wyciagnieciu tej Przplywki oznaczonej B3H7 jest ten drucik i chyba ma sie calkiem niezle a samochod dalej nie chce za bardzo jezdic na Benzynie jedynie jak jest zimny i go odpalam na benzynie to odpali bez problemu lecz pozniej po nagzaniu robia sie problemu poniewaz zaczynaja mu falowac obroty natomiast jesli odlacze przeplywke to samochod idealnie jezdzi na benzynie z tym ze spalanie jest o wiele gorsze wiec pytanie do kolegow co zrobic tym problemem za wszelki rady z gory dziekuje.Nie to ze nie moge jezdzic z tym problemem bo jezdze na Gazie ale jak cos jest to czemu by to mialo nie dzialac wlasciwie.Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 18 sty 2008, 14:05 przez Tygrysek21krk, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 14 mar 2006, 17:37
- Auto: Mazda 626 2.0 GE + LPG
wymień przepływkę, albo na sprawdzenie pożycz od kogoś kto ma taką mazdę i załóż na parę kilometrów żeby obadać czy to to się spsuło

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Niestety jest maly problem poniewaz jestem teraz na emigraji tzn w Belgii i nikt z moich znajomych nieposiada Mazdy tutaj .Ale dzieki za Rade
Noi chyba wiem gdzie jest pies pogrzebany i dla czego to nalezycie niedziala poniewaz serfujac po necie zauwazylem ze ta przplywka B3H7 jest adaptowana tylko do modeli Mazdy 323 a nie 626 GE i dla tego to nie dziala .No wiec trzeba jezdic jak jest lub ewentualnie ja sprzedac i kupic nalezyta.Chyba ze sie myle??
Tygrysek21krk napisał(a):Noi chyba wiem gdzie jest pies pogrzebany i dla czego to nalezycie niedziala poniewaz serfujac po necie zauwazylem ze ta przplywka B3H7 jest adaptowana tylko do modeli Mazdy 323 a nie 626 GE i dla tego to nie dziala .No wiec trzeba jezdic jak jest lub ewentualnie ja sprzedac i kupic nalezyta.Chyba ze sie myle??
no w mojej FP była właśnie inna, B577 czy jakoś tak. ale jeszcze pozerkaj na forum i się upewnij czy na pewno

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Strona 1 z 1