Mazda 626 GE 2.0 – gaśnie na biegu jałowym
Strona 1 z 1
Jak w temacie. Mam problem z pracą silnika na biegu jałowym. Na zimnym silniku po odpaleniu będzie pracować jak podtrzymuje się pedałem gazu. Normalnie bez – gaśnie. Była czyszczona przepustnica, wymieniony zawór podciśnienia, regulowanie śrubami od obrotów – wszystko na nic. Na obrotach ponad 3000 obrotów w czasie jazdy jest ok, problemy zaczynają się przy wolnych prędkościach, ruszaniu. Trzeba bardzo pilnować gazu żeby nie zgasł. Na obrotach 2-3 tys występują drżenia. Dwóch mechaników już się poddało. Może ktoś z forum ma namiary naj jakiegoś extra speca w wawie lub okolicach ? Lub ktoś miał taki problem i rozwiązał go
? Auto nie miało nigdy założonego gazu. Mazda 626 GE silnik 2.0 benzyna rocznik 1996 wersja amerykańska

- Od: 15 maja 2026, 16:03
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 benzyna 1996
Czy sprawdzałeś układ zapłonu? Kiedy świece były wymieniane? Jaki mają kolor? Jaką masz kompresję?
A na ciepłym silniku?
DG626 napisał(a):Na zimnym silniku po odpaleniu będzie pracować jak podtrzymuje się pedałem gazu
A na ciepłym silniku?
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Strona 1 z 1