Mianowicie mija 2600 obrotów słychać takie metaliczne bruuuummm i normalnie i dziwne wibracje wtedy w czwartek już jestem umówiony na rozrząd ale trochę dziwi mnie ten dźwięk do tego czasu było wszystko ok.
wiem że trudno coś takiego z opisu stwierdzić ale może ktoś coś ... wie
Dziwny dźwięk z silnika i drgania. Po wymianie rozrządu
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 30 lis 2014, 14:04 przez Cyprian1992, łącznie edytowano 2 razy
Jak mi się uda to nagram i dodam
Dopisano 10 lis 2014, 02:21:
Dziwna sprawa bo jadąc dzisiaj drugi raz objawu nie ma tylko drgania delikatne
Dopisano 10 lis 2014, 02:21:
Dziwna sprawa bo jadąc dzisiaj drugi raz objawu nie ma tylko drgania delikatne
Ja mam podobnie wibracje i dziwny dźwięk przy zimnym silniku , jak się rozgrzeje już trochę mniej ale nadal słychać co to może być? i do tego pasek słychać na zimnym. Jakie są objawy do wymiany rozrządu , słyszałem ze metaliczny dźwięk ale czy mocno go słychać ?
- Od: 28 kwi 2014, 15:51
- Auto: Mazda 3
1.4l (84KM)
2004
Komplet rozrządu wymieniony pompa etc. pasek klinowy pasek od klimy.
Po wymianie drga silnik przenosi się na grill światła mocniej drgają niż wcześniej, coś lekko piszczy ale jak by z prawej strony nie wiem kompletnie co to może być bo tam żadnych pasków nie ma o.0
Silnik głośniej chodzi, po odpaleniu 2 tyś obrotów pozniej 1200 pozniej norma ok. 810 wczśniej było raczej tylko 1200i po rozgrzaniu 810
na postoju głośniej niż wcześniej, podczas jady przy przyspieszaniu to jak nie ten sam silnik wyje jakoś dziwnie nie wiem może przewrażliwiony jestem ale na pewno chodzi głośniej niż wcześniej.
Może jakieś porady
Dopisano 29 lis 2014, 16:59:
chciałem filmik dodat jak kelkosze moj motor po rozrządzie ale nie mogę znaleźć żadnej stronki do wstawiania filmu ma ktoś
Po wymianie drga silnik przenosi się na grill światła mocniej drgają niż wcześniej, coś lekko piszczy ale jak by z prawej strony nie wiem kompletnie co to może być bo tam żadnych pasków nie ma o.0
Silnik głośniej chodzi, po odpaleniu 2 tyś obrotów pozniej 1200 pozniej norma ok. 810 wczśniej było raczej tylko 1200i po rozgrzaniu 810
na postoju głośniej niż wcześniej, podczas jady przy przyspieszaniu to jak nie ten sam silnik wyje jakoś dziwnie nie wiem może przewrażliwiony jestem ale na pewno chodzi głośniej niż wcześniej.
Może jakieś porady
Dopisano 29 lis 2014, 16:59:
chciałem filmik dodat jak kelkosze moj motor po rozrządzie ale nie mogę znaleźć żadnej stronki do wstawiania filmu ma ktoś
https://www.youtube.com/watch?v=E0jCrjd ... e=youtu.be tutaj jest krótki filmik jak brzmi silnik 
- Od: 28 kwi 2014, 15:51
- Auto: Mazda 3
1.4l (84KM)
2004
Strona 1 z 1