Nadmierne spalanie oleju i nierówna praca na benzynie
1, 2
WITAM. NASZA MAZDA- ROK 1996, AMERYKANKA Z POCHODZENIA, POCHŁANIA NIESAMOWUITE ILOŚCI OLEJU, GAZ... PALI JAK SMOK. NA GAZIE JEDNAK SILNIK I SKRZYNIA BIEGÓW CHODZI CAŁKIEM PŁYNNIE NATOMIAST NA BENZYNIE, O DZIWO, DŁAWI SIĘ, NIE WRZYCA NA WYŻSZE BIEGI... MAM WRAŻENIE JAKBY SILNIK STRASZNIE SIĘ MĘCZYŁ. NA NIŻSZYCH OBROTACH WYDAJE DZWIĘK JAKBY METALOWE KULECZKI O SIEBIE BIŁY... CIĘŻKO GO ZOBRAZOWAĆ. CO SIE DZIEJE Z MOJA UKOCHANĄ MAŹDZINKĄ?
MAŹDZINKI SĄ SUPER;)
- Od: 30 kwi 2005, 23:59
- Auto: MAŹDZINKA626,2.OL, AMERYKAŃSKA
ERRATA... WRZUCA NA WYŻSZE BIEGI ALE Z WIELKIM WYSIŁKIEM. SILNIK SIE DŁAWI MIĘDZY 3000/4000 WARIUJE, NIE WIE CO ZROBIĆ... JAKBY NIE PODAWAŁO BENZYNY.
MAŹDZINKI SĄ SUPER;)
po pierwsze wyłącz CapsLock, bo nie ładnie jest krzyczeć.
A po drugie sprawdź przepływomierz.
A po drugie sprawdź przepływomierz.
juz się poprawiam;) Wyłączyłam capsa;) ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
MAŹDZINKI SĄ SUPER;)
a jak to mam zrobić? i jak go oczyścić?
MAŹDZINKI SĄ SUPER;)
ANIA I MICHAŁ napisał(a):a jak to mam zrobić? i jak go oczyścić?
Sprawdz przepływke – to co jest połaczone z obudowa filtra powietrza w strone kolektora.
jak otworzysz sprawdz czy przepływomierz posiada na srodku "drucik" powinien on siegac ponad połowe wysokosci, a nie tylko jakies 5mm od dołu.
czyscic mozesz jedynie siateczke na przepływce jesli nie masz "drucika" to czeka cie kupno nowej przepływki (mi sie odtatatnio udało kupic B577 za 440zł z allegro, w serwisie 4,5tys.)
miałem gdzies zdjecie jak znajde to je wkleje.
Pozatym najlepiej napisz od kiedy to masz i czy był jakis słyszalny wystrzał pod klapa, rocznik auta, i rodzaj instalacji LPG.
Co do oleju to sprawdz czy nie masz jakis wycieków, jaki masz olej wlany i jaki przebieg ma twoje auto
- Od: 12 maja 2005, 21:00
- Auto: Mazda 626 cronos 2.0i 95r.
Czyli: mam odkręcić te dwa wkręty i wyjąć pionowo do góry przepływomierz będą na dole widoczne spiralki w przeżroczystej osłonce
Trzeba przez lupkę najdelikatniejszym pędzelkiem zczyścić zabrudzenie i włożyć czujnik do otworu, przykręcić dwoma śóbkami założyć wtyk
i to wystarczy?
no miałam wczesniej taka sytuację, że przegrzał mi się silnik i musiałam wymienić czujnik temperatury silnika, który kosztował ok. 300PLN:( ale to jakos wczesnije sie stało... mniemam że od marca kwietnia, ale nie jakoś bardzo i sporadycznie, natomiast ostatnio sie nasiliło. przejechałam się bez wtyka i silnik lepiej pracował.
olej nie wycieka, wystrzałów nie było:)
moja kochana smoczyca jest z grudnia 1996, jeżdżona od marca 1997
MAŹDZINKI SĄ SUPER;)
aaa... mam jesczez pytanko;) czy na skutek tego, ze silnik sie przegrzałmoglo dojść do utwardzenia sie uszczelek, które mogą byc przez to nieszczelne? Gajnek;) dzieki serdeczne 
MAŹDZINKI SĄ SUPER;)
Nim rozkrecisz przepływke sprawdz pierwsze czy jest drucik czy go szlak trafił. Nie polecam rozkrecania przepływki bo jest cholernie delikatna. Sprawdz czy czasem czujnik przepływki nie ma załamania gdzies na przewodach albo czy nie masz gdzies dostepu lewego powietrza i czy jest wszystko jest szczelne.
A najlepiej to przejedz sie do JAKSY- nikt lepiej ci tego nie naprawi niz on, jestes z Warszawy wiec nie masz problemu.
http://www.autojaksa.com.pl/
Świeci ci sie jakas kontrolna wskazujaca bład komputera?? Moze wystarczy zresetowac kompa skoro jechałes bez czujnika.
A najlepiej to przejedz sie do JAKSY- nikt lepiej ci tego nie naprawi niz on, jestes z Warszawy wiec nie masz problemu.
http://www.autojaksa.com.pl/
Świeci ci sie jakas kontrolna wskazujaca bład komputera?? Moze wystarczy zresetowac kompa skoro jechałes bez czujnika.
MAŹDZINKI SĄ SUPER;)
A jak ma Fordowski przepływomierz to jak sprawdzi?Gajnek napisał(a):sprawdz czy przepływomierz posiada na srodku "drucik" powinien on siegac ponad połowe wysokosci
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
mam nadzieję że jedyny fordowski element miałam w skrzyni biegów- własnie ten jeden element mi sie popsuł:) ale to były czasy;) w ktorych to tata był włascicielem;)
MAŹDZINKI SĄ SUPER;)
aaa... no wiem na 100% że po odłaczeniu silnik sie nie męczył- przejechałam sie nawet bo słyszałam, że auta w razie zepsucia przepływomierza/u korzystaja z niezbyt precyzyjnej pamięci komputera, ale musiałam sprawdzic przeciez gdzie tkwi diabeł;)
MAŹDZINKI SĄ SUPER;)
Jaksa napisał(a):A jak ma Fordowski przepływomierz to jak sprawdzi?Gajnek napisał(a):sprawdz czy przepływomierz posiada na srodku "drucik" powinien on siegac ponad połowe wysokosci
Dlatego proponuje wizyte u specjalisty
pozatym niewiem jak wyglada fordowski
OT: Zauważyłem, że ANIA I MICHAŁ pisze (piszą) parami. Zapewne raz za Anię a raz za Michała – mianem uzupełnienia ;–)
PS. Wystarczy wyedytować swój ostatni post i na jego końcu dopisać to, co po naciśnięciu przycisku <Wyślij> przyszło Ci jeszcze do głowy.
Pozdrawiam.
PS. Wystarczy wyedytować swój ostatni post i na jego końcu dopisać to, co po naciśnięciu przycisku <Wyślij> przyszło Ci jeszcze do głowy.
Pozdrawiam.
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Tak jak w GF ce....Gajnek napisał(a):pozatym niewiem jak wyglada fordowski
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Niniejszym, biorąc pod uwagę wszystkie wskazówki i rady;) wyczysciłam przepływomierz- ma dwa druciki, które były juz brudne:( ale po moim kobiecym zabiegu- czyt. czyszczenie pędzelkiem do nakładania cieni- jest ok;) Pozdrawiam was serdecznie
MAŹDZINKI SĄ SUPER;)
Brawo brawo , a tak dokładnie to powinno sie spryskać zmywaczem do hamulcow ( są takie płyny w opakowaniach cisnieniowych – to jest najlepsze ) ale i tak jestem pod duzym wrazeniemANIA I MICHAŁ napisał(a):ale po moim kobiecym zabiegu- czyt. czyszczenie pędzelkiem do nakładania cieni-

Ania
MAŹDZINKI SĄ SUPER;)
1, 2