Stukot w głowicy
1, 2
nieda sie tego ustawic możesz mieć walniety czujnik temperatury silnika albo czujnik temp. zasysanego powietrza.najlepiej by było zczytać kody błędów może akurat coś wykryje u mnie na zimno przy ostatnich mrozach miała 1800 obr/min po wymianie czujnika a jak miałem zły to startowała nawet z 2200 obr.;
Były szczęśliwy posiadacz dwóch Madzi 323f BG 1.6 16v i 1.8 16v SOHC
Sprzedam części do 323f BG 1.6 i 1.8
Sprzedam części do 323f BG 1.6 i 1.8
- Od: 21 wrz 2009, 17:17
- Auto: Fiat Punto Cabrio ELX 1.2 16V
Mam pytanie: gdzie znajduje się czujnik temp cieczy w 2.5 KL?? brat robił głowice i po złożeniu i odpaleniu obroty trzyma na 1700 cały czas. Podejrzewamy że może padł ww czujnik, chyba że ktoś ma inne pomysły??!!
Greg62618 napisał(a):wojtek79 napisał(a):Juz rozebrałem cały silnik i okazało sie ze panewki na 4 tloku sa jak zyletki tłok mial bardzo duzy luz w pionie na pierwszym tez byl luz ale mniejszy. takze nie oplaca sie go naprawiac.Mam drugi caly silnik to zmienie.
ps jak by ktos potrzebowal osprzet do mazdy 626 1.8L 16V GE 1997r to piszcie.
pozdrawiam
a na ile oszacowałeś mniej więcej koszt naprawy tego silnika? pytam z ciekawości
pozdro
Juz nie pamietam ale wyszlo by cos ok tysiaca;
– szlif walu, panewki, uszczelki, korbowod jezeli sie wybil, rozrzad i napewno po zlozeniu jeszcze by cos wyszlo.
a takto kupilem mazde po dachowaniu za grosze ze zdrowym silnikiem i zostanie mi jeszcze sporo czesci;–)
- Od: 8 lut 2010, 17:21
1, 2