Przepustnica do Mazdy MX-6 2.0 16V FS 115 KM
1, 2
Przepustnica była wyciągana i czyszczona więc tps był ruszany. Zapłon nie był ustawiany lampą stroboskopową, a to by mogło w czymś pomóc?
- Od: 9 kwi 2011, 00:07
- Auto: Mazda MX-6 FS 2.0 16V 115 KM DOHC
W poniedziałek będę u mechanika to sprawdzi ten trop. Jednak mam nadzieje że po wymianie przepustnicy problemy znikną, no chyba że winna może być lambda która uparcie nie chce się odkręcić 

to daj znać czy chodziło o sondę bo mam podobne objawy 
Przed kontaktem ze mną skonsultuj się ze swoim lekarzem lub farmaceutą gdyż każda rozmowa nie właściwie przeprowadzona zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu
Dam znać napewno, ale nie obiecuje kiedy to się stanie bo sondą jest tak uparta że chyba będę musiał wymienić ja razem z kolektorem wydechowym i tłumikami. Nie pomogło Wd-40, nawet podgrzewanie palnikiem, poprostu już mam brak pomysłów
.
no to faktycznie lipa
tak w ogóle to ile przewodów ma sonda w tym silniku?
Przed kontaktem ze mną skonsultuj się ze swoim lekarzem lub farmaceutą gdyż każda rozmowa nie właściwie przeprowadzona zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu
Z tego co słyszałem do FS'a są chyba dwa rodzaje. Moja ma, z tego co pamiętam dwa przewody ale głowy nie daje. Może wypowie się ktoś bardziej znający się na rzeczy, np kolega noxes
no właśnie
u mnie na wymianę czeka chyba ori używana z innej MX-6...
I jeszcze takie pytanie, ile kosztuje nowa przepustnica do FS'a? Zamówiłem już używaną jednak przedtem szukałem nowej i naprawdę bardzo ale to bardzo ciężko ją znaleźć. Właściwie to wogóle jej nie znalazłem
I jeszcze takie pytanie, ile kosztuje nowa przepustnica do FS'a? Zamówiłem już używaną jednak przedtem szukałem nowej i naprawdę bardzo ale to bardzo ciężko ją znaleźć. Właściwie to wogóle jej nie znalazłem

dzięki noxes 
Przepustnica wraz z krokowym wymieniona. Problem z niestabilnymi obrotami na biegu jałowym zniknął. Czasam jeszcze szarpnie przy przyspieszaniu ale to już na 100% wina lambdy. Kiedy będzie już wymieniona i jakie będą efekty dam znać za jakiś czas.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Dzięki wszystkim za pomoc.
1, 2