kamilspider napisał(a): i jak mi to powiedział to się teraz boję ile mój tak naprawdę może mieć :/
Na pewno nie tyle co masz
www.mazdaspeed.pl
dgolf napisał(a): Co jakiś czas przegonić na PB żeby wtrysków nie trafiło i już. W moim przypadku kupno auta za 7000 w 2009 roku dołożona instalka za 2300 a już teraz mam prawie 10 000zł oszczędności na LPG. Na PB wydałbym prawie 20 000zł do tego czasu. Ale kupiłem ją tylko dlatego, że nie wypalił zakup Cariny E czego żałuję do dziś.
noxes napisał(a):dgolf napisał(a): Co do opłacalności gazu to w tej chwili jeszcze się opłaca, ale już niedługo niestety przestanie się opłacać... i trzeba będzie jeździć rowerem
McMan napisał(a):możesz coś więcej na ten temat.
Grzyby napisał(a): McMan napisał(a):możesz coś więcej na ten temat.
Nie ma nic więcej
Odkąd w 2000 roku założyłem pierwszą instalkę LPG do swojego auta, praktycznie co rok słyszało się o skończeniu ery gazu. Bo akcyzy, bo podatki, bo sraki i owaki. Ludzie straszyli, podawali przykłady, linki do "newsów" prasowych, wywiadów z politykami itd. itd.
Efekt?
W 2000 roku płaciłem za litr LPG około 1,50zł (kosztował mniej więcej tyle co 0,4l benzyny))
Po 11 latach cena to 2,5zł (czyli tyle co 0,5l benzyny)
Nie wiem. Może coś tam zdrożeje ale jakoś w to nie wierzę (no, może dojdzie do 0,6l Pb co i tak będzie dawało śmiesznie tanią jazdę).
noxes napisał(a):"już niedługo jazda na LPG przestanie się opłacać"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6