Wymiana zaworka pompy olejowej – fotorelacja (626 GE FS)
pytałem ale na razie brak odp.
,a widze ze w tym dziale ten temat byl najliczniej poruszany.w dziale BJ raczej o spalaniu tdvi sie pisze 
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Nie no u mnie tragedi nie ma,tylko rano jak zimniej to chwile poklekocze,ale ponoc to norma.ja jezdze na syntetyku i szczerze to przez pierwsze 2 – 3 tys po zmianie (valvoline max life)byla cisza nawet rano.a co tam odpowietrzac,przeciez tam nie ma hla.tam jest regulacja plytkowa.
Wysłane z mojego WT19i
Wysłane z mojego WT19i
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
To o odpowietrzaniu to masz z pewnego źródła? Myślę, że to się samo odpowietrza zaraz po odpaleniu auta.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
tutaj zrodeklo nie bede zasmiecac forum :d kopiowaniem tekstu
http://www.zssplus.pl/transport/budowa/ ... acze09.htm
patrzę i patrzę i znów sprzedawca obówia
I tak za każdym razem chcesz robić? Bezsens poprostu.
Dokładnie tak, HLA masz napełnione olejem wystarczy im tylko odpowiednie ciśnienie oleju.
Jak zdązyłeś zobaczyć podane masz w linku odpowietrzanie HLA po montażu, nie po normalnej pracy silnika!

szumki44 napisał(a):popychacze hydrauliczne 4000rpm przez 4min i sa odpowietrzone a co do klekotania to po wymianie klekocze jak olej zejdzie do min 60 % wiec dolewasz i cisza
I tak za każdym razem chcesz robić? Bezsens poprostu.
kamilspider napisał(a):To o odpowietrzaniu to masz z pewnego źródła? Myślę, że to się samo odpowietrza zaraz po odpaleniu auta.
Dokładnie tak, HLA masz napełnione olejem wystarczy im tylko odpowiednie ciśnienie oleju.
szumki44 napisał(a):tutaj zrodeklo nie bede zasmiecac forum :d kopiowaniem tekstu
Jak zdązyłeś zobaczyć podane masz w linku odpowietrzanie HLA po montażu, nie po normalnej pracy silnika!
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
No i mam zaworek wymieniony przy przebiegu prawie 300 tys. Powiem tak jestem w SZOKU jak duża jest poprawa po wymianie, aż żałuję że nie nagrałem silnika przed wymianą i po. Przed wymianą popychacze zagłuszały resztę, a teraz dopóki praktycznie nie przyłożę ucha do pokrywy to ich nie słychać
, najgłośniejszy teraz jest pasek od alternatora, na światłach można zapomnieć że jest silnik uruchomiony
.
Żeby być uczciwym to dodam że razem z zaworkiem została zrobiona płukanka Amsoila, olej wymieniony na elfa 10w40 competition sti i filtr oleju na ori. Także polecam wymianę zaworka, nawet jak mechanicy będą marudzić że to nic nie da (jak w moim przypadku). Warto.

Żeby być uczciwym to dodam że razem z zaworkiem została zrobiona płukanka Amsoila, olej wymieniony na elfa 10w40 competition sti i filtr oleju na ori. Także polecam wymianę zaworka, nawet jak mechanicy będą marudzić że to nic nie da (jak w moim przypadku). Warto.
Ostatnio edytowano 3 mar 2013, 02:05 przez luk-kk, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 7 lip 2010, 13:13
- Auto: 626 GE 1.8 105 KM 94r. + LPG II gen.
Przed wymiana to doslownie jest jak bys mial 4 malpki i dal im 8 Mloteczkow;p i tak stukaly... Po wymianie zaworka 0
tylko paski i inne elementy ruchome slyuchac:) . Wymien paski na nowe wszystkie klonowe a zobaczysz ze zapomnisz o wlaczonym silniku
0 cisza na maxa ja sadzilem ze pompa wspomagania padla a tu tylko pasek ocieral wiec kup czym predzej
Tylko szkoda ze zawory dostaly i tak po pupie bo by bylo ich wogole nie slychac

Tylko szkoda ze zawory dostaly i tak po pupie bo by bylo ich wogole nie slychac
Witam też mam problem z tym klekotaniem, znalzałem takie coś:
http://www.forte-nwe.pl/zastosowanie/silnik
Kiedyś czytałem na forum o tych preparatach, ale jakoś wątek mi zgnoił:)
http://www.forte-nwe.pl/zastosowanie/silnik
Kiedyś czytałem na forum o tych preparatach, ale jakoś wątek mi zgnoił:)
- Od: 11 lut 2010, 19:34
- Auto: Mazda 626 GE '94 105KM Liftback, Mazda Premacy '1,8 2005 101KM,Mazda 5CR lift 2.0 2008,Mazda5 CW 2.0 150KM 2012r
Poważnie ten preparat nic nie działa a już chciałem go kupować a może coś na wyciszenie hydrauliki, ale sprawdzone
- Auto: Mazda 626 GE '94 105KM Liftback, Mazda Premacy '1,8 2005 101KM,Mazda 5CR lift 2.0 2008,Mazda5 CW 2.0 150KM 2012r
stary temat zaworka to już przerabiałem nawet dwa razy i zamiennik z inter cars a ostatnio orginał z ASO, do tego olej mobi 10w40 najlepiej by było wymienić szklanki ale orginał to oko 200 zł za sztuke 
jeszcze nie ale jak by przyszło robić głowice tokoszty bedą obłedne
witam dzis glownie za wasza namowa wymienilem ten nieszczesny zaworek i musze powiedziec ze jestem bardzo rozczarowany..wszyscy pisali ze nie klekocze ze jest cisza a u mnie jak klekotal tak klekocze..nie wiem moze jak pojezdze troche bedzie jakis rezultat ,bo narazie zadnej poprawy 
- Od: 18 mar 2012, 23:35
- Auto: Mazda626GF 2.0 1998 Ben-Lpg
jak zaczęło się u was to stukanie, jakaś dłuższa trasa czy coś?
- Od: 8 mar 2012, 20:02
- Auto: nadwozie: Mazda 323 C V (BA) rok prod: 1994/1995
silnik: 1.8 16V DOHC BP *po remoncie