Witam
Jak wyżej mam problem z odpaleniem samochodu ,a mianowicie dzieje sie tak ,że jak rano dopalam (zimny motor) to nie chce zaskoczyć za pierwszym razem dopiero jak odczekam około 15 sek to odpali, ale dodając gazu obroty zamiast rosnąć to zaczynaja spadać i czasem zgaśnie dopiero z momentem przełączenia sie na gaz zaczyna pracować dobrze.A na ciepłym silniku tez nie chce złapać za pierwszym i tez musze odczekać około 10 sek (na przekręconym zapałonie)i wtedy złapie ale juz przy dodaniu gazu nie spadaja obroty.Powiem tak miałem wystrzał gazu (nie mocny)i można powiedzieć że wszystko się wtedy zaczęło,to może byc przyczyną.Odpalając na gazie (nawet jak jest zimny) nic takiego sie nie dzieje normalnie wchodzi na obroty.I jeszcze dodam, że wymieniałem filtr powietrza,świece,kable WN tez są dobre.Mam zwykłą instalke bez kompa,Mazda 626 GE 2.0i 16V 93' motor FS.Może ktoś juz miał taki problem.Dzięki
Pozdrawiam
Problem z odpaleniem, Mazda 626 GE
Strona 1 z 1
800 zeta za używkę
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Witam
Bardzo dobra wasza diagnoza.Byłem na odczycie i wyszło że przepływomierz jest walnięty i jak go wymontowałem to faktycznie nie ma drucika ,już dzwoniłem za używką i powiedzieli mi 700 zł.Bedzie trzeba kupić, jak narazie pale na gazie.Mam jeszcze dwa pytania,aby nie zaczynać nowego tematu :Jaki ma być kąt przyśpieszenia zapłonu
(nie wiem czy dobrze to nazwałem ,chodzi mi o ustawienie zapłonu) I czy przy wymianie paska rozrządu mógł się przestawić
.Dzięki za informacje.
Pozdrawiam
Bardzo dobra wasza diagnoza.Byłem na odczycie i wyszło że przepływomierz jest walnięty i jak go wymontowałem to faktycznie nie ma drucika ,już dzwoniłem za używką i powiedzieli mi 700 zł.Bedzie trzeba kupić, jak narazie pale na gazie.Mam jeszcze dwa pytania,aby nie zaczynać nowego tematu :Jaki ma być kąt przyśpieszenia zapłonu
Pozdrawiam
- Od: 21 gru 2003, 16:01
- Auto: Audi A6 Avant 2.5 TDI
Strona 1 z 1