Witam
Mam pytanie,do czego słuzy bądz jaką rolę dokładnie spełnia gumowy wężyk ktory wchodzi do obudowy filtra powietrza?
Dokladnie patrzac od przodu znajduje sie on po lewej stronie po srodku.
Powiem szczerze ,ze urwal mi sie on niedawno niewiedziec czemu i tylko przez przypadek otwierajac maske to zauwazylem.
Pytam ,bo nie ma zadnej roznicy w jezdzie wiec po co on tam wogole jest?
pozdrawiam
Do czego służy gumowy wężyk przy obudowie filtra powietrza?
Strona 1 z 1
Jak pewnie zauważyłeś ten wężyk bierze powietrze ZA filtrem – czyi oczyszczone. To powinno mówić samo za siebie.
Nie ma wpływu na pracę silnika, spalanie, dynamikę itp. Ale lepiej mieć oczyszczone powietrze, bo można coś niechcący zatrzeć, uszkodzic itp. jeśli wpadnie tam woda, olej, pył...
Nie ma wpływu na pracę silnika, spalanie, dynamikę itp. Ale lepiej mieć oczyszczone powietrze, bo można coś niechcący zatrzeć, uszkodzic itp. jeśli wpadnie tam woda, olej, pył...
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Według mnie ma wpływ na wolne obroty ( co druga mazda ma urwaną tę rurkę – daje się to prosto naprawić )

Pewnie juz od dawna jest uszkodzony i dlatego nie widzisz róznicyBokciu napisał(a): nie ma zadnej roznicy
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
hmmm...
Powiem szczerze ,ze nie wiem zbytnio jak mam inaczej nazwac ten temat.
Moze zaproponuj cos.
Wydaje mi sie ,ze sens tematu i forma jest wystarczajaco jasna zeby go zrozumiec.
Zresztą potwierdza to fakt ,ze uzyskalem rzeczowe odpowiedzi a o to chyba chodzilo.
Chyba ,ze sie myle....
Jeszcze raz bardzo dziekuje za odpowiedzi,temat mozna usunąć.
pozdrawiam
P.S.
Jesli chodzi o opis modelu to jest pod avatarem a to chyba wystarczy???
Powiem szczerze ,ze nie wiem zbytnio jak mam inaczej nazwac ten temat.
Moze zaproponuj cos.
Wydaje mi sie ,ze sens tematu i forma jest wystarczajaco jasna zeby go zrozumiec.
Zresztą potwierdza to fakt ,ze uzyskalem rzeczowe odpowiedzi a o to chyba chodzilo.
Chyba ,ze sie myle....
Jeszcze raz bardzo dziekuje za odpowiedzi,temat mozna usunąć.
pozdrawiam
P.S.
Jesli chodzi o opis modelu to jest pod avatarem a to chyba wystarczy???
Ahura Mazda – dobry bóg
Ale na stronie głównej temtów avatar nie wyskakuje.
Dlatego na głównym miejscu powinien znaleźć się symbol modelu auta, żebym np. ja nie kolebał się po tematach zupełnie mnie nie dotyczących. Robi się przez to zamieszanie, nie mówiąc już o zawartości octu we krwi Grzybusia
Dlatego na głównym miejscu powinien znaleźć się symbol modelu auta, żebym np. ja nie kolebał się po tematach zupełnie mnie nie dotyczących. Robi się przez to zamieszanie, nie mówiąc już o zawartości octu we krwi Grzybusia
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
Bokciu napisał(a):Jesli chodzi o opis modelu to jest pod avatarem a to chyba wystarczy?
Nie wystarczy – regulamin jasno to opisuje
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Polecam lekturę (reg. jest troszkę rozszerzony
Temat zostaje – popraw proszę.
Strona 1 z 1