wymieniłem:
Świece +przewody
filtr powietrza
sonde lambda(uniwersalna) może tu leży problem

www.mazdaspeed.pl
jarek43_16 napisał(a):A spalanie to mieszkasz w Warszawie, a tam to chyba takie spalanie to norma?
Bart0n napisał(a):Nie ma szans żeby palił 13 przy spokojnej jeździe. Moje 2.8 wciąga średnio ~11 gazu na 100km, przy czym to automat i stały 4x4, 50% miasto 50% trasa.
Ja wbiłbym się miernikiem w żyłe sondy i sprawdził czy napięcie skacze 0-1V. Może trafiła Ci się uwalona już w sklepie. Skoczyłbym też na analizator spalin, powinno chyba wyjść jeżeli jest "przepaliwiony"
Eklerek323f napisał(a):Obroty na jalowych faluja albo na zimnym silniku nie zawsze pali od strzala?
Eklerek323f napisał(a):W przeplywce były oba druciki jak czysciles?
następny bajkopisarz , człowieku zacznij nim jeździc i przestań pchać , 11L/100 km to średnio paliła mi Mazda 5 2.0 , a Ty masz V6 , 2.8i automat do tego 4x4 ,Bart0n napisał(a):Nie ma szans żeby palił 13 przy spokojnej jeździe. Moje 2.8 wciąga średnio ~11 gazu na 100km, przy czym to automat i stały 4x4, 50% miasto 50% trasa.
Alfa 166 moja w manualu , LPG V generacji, czyli wtrysk gazu ciekłego spalanie 12,8 , więc daruj sobie takie tekstyBart0n napisał(a):Pewnie jeździsz jak dziki od świateł do świateł z pedałem w podłodze a potem płacz, że auto spala 20 na sto
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6