mazda zgasla i nie chce odpalic

Postprzez don_rikardo » 17 sty 2015, 23:12

Witam wszystkich. Zwrócę sie do wszystkich potrzebujących pomocy w tym temacie--- podejmując się ustalenia przyczyny niezapalania silnika trzeba poprostu pewne rzeczy ustalić na 200 % !! Sprawdzić czy ciśnienie paliwa jest własciwe-- czy w czasie kręcenia rozrusznikiem jest iskra –( ja wykręcam wszystkie świece i podczas kręcenia rozrusznikiem patrzę czy kolejno na wszystkich świecach pojawia się iskra- i jaka-- czy nie za słaba) -- jesli te "rzeczy" są ok – to sprawdzić ustawienie rozrządu. Zdarzyć się może że pasek jest zbyt luźny i przeskoczy o żabek i po jeździe ! Nie zaszkodzi sprawdzić sprężanie w poszczególnych cylindrach. Przecież cudów nie ma !! Mój wujek powiada że nie ma ---- ale dodaje zaraz -że jest tylko jeden cud ---- nie ma nóg – a stoi ! Ja pomyslałem że to właśnie samochód !!---he he he . Jeśli wszystkie warunki są spełnione to łaski silnik nie robi że zapali !! Przy robocie tylko spokojnie myśleć, myśleć i jeszcze raz myśleć ---- tylko logicznie !! pozdrawiam. <czytaj>

Dopisano 17 sty 2015, o 23:20:

Jeszcze jedno dodam -- bardzo ważne w sprawach technicznych nieocenionym jest "tadziol " -- super gość !!! Jeśli ma akurat czas – to pomoże czy to telefonicznie czy forumowo- ja oczywiście też pomogę na ile się znam ---- ale On jest mogę powiedzieć biegłym w temacie mazdy. papa
Początkujący

Od: 10 kwi 2012, 10:51
Auto: obecne Mazda 6 GH z roku 2008
silnik 2.0 D