Pękajace przewody gumowe

Postprzez Hanfik » 12 maja 2004, 15:22

Od jakiegos czasu systematycznie pękaja mi przewody gumowe z chłodzenia, nie wiem dlaczego tak sie dzieje, czy to jest wina tylko i wyłacznie przewodów czy moze czegos jeszcze??????
Hanfik

Postprzez MarekS » 12 maja 2004, 16:08

jeśli pękają przewody już raz wymienione to możesz miec za wysokie ciśnienie w układzie.Trzeba przeszyścić.A silnik sie nie grzeje?Napisz coś więcej.Np.czy podczas pracy sil.węże są napęczniałe,czy to węże przed czy za termostatem,te przy chłodnicy czy z tyłu od ogrzewania itd.Pa
Forumowicz

Od: 11 kwi 2004, 23:44
Auto: Mazda 626 1.8i 16V GW '99+LPG,
Honda Legend Coupe 1991 , 3,2 6V + LPG

Postprzez xXx » 12 maja 2004, 17:02

uszczelka pod głowicą.......przegrzałeś silnik ?? Jaki przebieg ??
Forumowicz

Od: 23 paź 2003, 01:01
Auto: Audi A6 Avant 2.8 V6 APR

Postprzez spec » 13 maja 2004, 11:01

ja w swojej 323 też mam napięte węże ale nie pękają, a uszczelka jest ok, z ty że mam słabe ogrzewanie, i ogólnie w układzie chłodzenia mam chyba syf, tak też może być jak korek nie działa jak trzeba, chociaż pk może mieć rację, bo ciśnienie że aż rozrywa węże będzie jak kompresja dmucha do układu chłodzenia
ŚWIECĄC WŁASNYM PRZYKŁADEM POPRWAWIASZ BILANS ENERGETYCZNY KRAJU!!!!!!!!!
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
?????????????FAJNY MAM AVATAR, NIE ??????????????
Forumowicz

Od: 19 sty 2004, 16:52
Auto: FORD FOCUS 1.8 16V KOMBI

Postprzez spec » 13 maja 2004, 11:47

jeszcze raz ja, teraz trochę CHEMII: składnikiem płynu chłodzącego jwst glikol, którego temp. wrzenia jest niższa od wody,(gdy zacznie wrzeć starci właściwości chłodzące) aby zwiększyć temp. wrzenia należy podnieść ciśnienie cieczy w układzie, wodę można zwiększyć nawet do 150 stopni celsjusza (bodajże przy 2 atmosferach) więc te węże muszą być napięte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale nie wpadaj w zachwyt bo ciśnienie jest za wysokie u ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale jest plus tego, masz wyższą temp wrzenia hehehe. trzymaj się i powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!
ŚWIECĄC WŁASNYM PRZYKŁADEM POPRWAWIASZ BILANS ENERGETYCZNY KRAJU!!!!!!!!!
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
?????????????FAJNY MAM AVATAR, NIE ??????????????
Forumowicz

Od: 19 sty 2004, 16:52
Auto: FORD FOCUS 1.8 16V KOMBI

Postprzez adam626 » 13 maja 2004, 16:09

nadal nie wiadomo dlaczego pękają
a może poduszka pod silnikiem któraś jest kiepska
i wszystko się kiwa i peka
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Forumowicz

Od: 18 lis 2003, 15:56
Auto: 626GD89 GT 4WS

Postprzez Hanfik » 17 maja 2004, 23:09

No juz sie dowiedziałem co jest nie tak wina uszczelki pod głowica niestety,dzieki!!!
Hanfik

Postprzez Tomasz760 » 17 maja 2004, 23:12

a co w takim razie?
Biuro Podróży Okapi Travel zaprasza na wycieczki jednodniowe dla dzieci www.okapitravel.pl

gadzety i upominki www.gadzetolandia.pl
Forumowicz

Od: 14 mar 2004, 04:05
Auto: astraII-najlepsza bo służbowa

Postprzez Długi » 18 maja 2004, 00:37

specjalistar napisał(a):jeszcze raz ja, teraz trochę CHEMII: składnikiem płynu chłodzącego jwst glikol, którego temp. wrzenia jest niższa od wody,(gdy zacznie wrzeć starci właściwości chłodzące) aby zwiększyć temp. wrzenia należy podnieść ciśnienie cieczy w układzie, wodę można zwiększyć nawet do 150 stopni celsjusza (bodajże przy 2 atmosferach) więc te węże muszą być napięte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale nie wpadaj w zachwyt bo ciśnienie jest za wysokie u ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale jest plus tego, masz wyższą temp wrzenia hehehe. trzymaj się i powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!

w twoim wywodzie jest więcej termodynamiki niż chemii
Forumowicz

Od: 22 lis 2003, 09:35