Za bogata mieszanka na Pb

Postprzez Damianns » 28 lut 2014, 15:57

WItam wszytkich jak w temacie jaka może byc przyczyna zbyt bogatej mieszanki na benzynie w mazdzie przy jezdzie sie tego nie odczuwa kompletnie zadnych objawów a na analizatorze spalin wykres pokazał 3 krotnieza duża dawke paliwa katalizatora już niema niestety.Prosze o rzetelne odpowiedzi poprzednio moderator zamkną mój temat podał linki do innych w których nie było nic kompletnie na temat pytania które zadałem poczułem się troszkę urażony ponieważ nikt nie lubi gdy się robi z niego idiotę podobnego tematu też szukałem nie znalazłem jeżeli ktoś wykopie podobny pogratuluję.Pozdrawiam całe grono Adminów i moderatorów forum jak i użytkowników bez których forum by nie istniało.
Damianns

Postprzez noxes » 28 lut 2014, 20:07

Damianns napisał(a):poprzednio moderator zamkną mój temat

O jej widocznie miałem ku temu powody...
Damianns napisał(a):3 krotnieza duża dawke paliwa

Czyli powinna palić~ 21l/100km skoro trzykrotną dawkę paliwa pokazał...
Damianns napisał(a):katalizatora już niema niestety

No i to dziwne, że analizator szaleje?

A błędy chociaż sprawdzał? Sonda sprawna?

Damianns napisał(a):.Pozdrawiam całe grono Adminów i moderatorów forum jak i użytkowników bez których forum by nie istniało.

My też Cię pozdrawiamy i dołożymy wszelkich starań aby forum było pomocne i bez zbędnych "elementów" <lol>
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Forumowicz

Od: 19 gru 2009, 22:23
Auto: AUDI A4 B6 1.8T

Postprzez Damianns » 1 mar 2014, 09:47

Witam,czujnik temperatury jest sprawny na pewno ponieważ po odpaleniu na zimnym włącza się ssanie sondę sprawdzę dziś lub w poniedziałek wiec dam znac a przy analizatorze przez brak katalizatora wskazanie moze podskoczyc o 0,3 do 0,5 a nie o 3
Damianns