Witam, nie zakladam nowego tematu, bo brzmialby on dokladnie tak samo.
Jestem od niedawna posiadaczem mazdy MX-6 GE KL (2,5 V6) z 93 roku. Osiagi samochodu sa... bardzo slabe, nie mam dokladnych pomiarow, ale szacuje na oko 0-100 na jakies 11-12 sekund, o V-max lepiej nie rozmawiac, rowniez dlatego, ze zegary sa uszkodzone (obrotomierz na pewno, predkosciomierz – postaram sie za kims przejechac z krotkofalowkami i sprawdzic).
Niestety poprzedni wlasciciel bardzo dbal o to, zeby bylo duzo glosnikow i ciemne szyby, ale tym co pod maska raczej nie nie interesowal. No, moze poza tym, ze zainstalowal LPG

Moje pierwsze pytanie – czy taka instalacje mozna w ogole zdemontowac? Szkoda mi miejsca w bagazniku i zeby silnik dalej sie degenerowal, a jezdze tylko na benzynie...
Druga sprawa – zanim wybiore sie do warsztatu, chcialbym poznac Wasze opinie co moze byc nie tak, jakie czesci do wymiany, co sprawdzac... Z listy rzeczy ktore polece "przebadac" mam juz:
– swiece
– filtr powietrza
– sonda lambda
Jak myslicie, jakie orientacyjnie beda koszty napraw, albo chociaz samego zdiagnozowania problemu? Aha, na mechanice samochodowej znam sie mniej wiecej tak, jak na fizyce kwantowej, wiec prosilbym o troche wyrozumialosci i nie rzucanie terminami, ktore potem bede musial sprawdzac w slowniku
pozdrawiam, dzieki z gory