Wymiana paska rozrzadu (samego czy komplet)

Postprzez bokser1111 » 10 sie 2011, 22:50

noxes napisał(a):
bokser1111 napisał(a):Kolego NOXES nastepnym razem jak piszesz ze mozesz opisac to opisz a nie sie tylko chwalisz bo zmarnowalem przez ciebie caly dzien.ZENADA I NIECZYULICA NA FORUM.Sam sprobuje swoich sił a fotorelacji nie zrobie bo skoro kazdy ma gdzies co sie pisze to ja reszte tez bede miał gdzies.

To już lekkie przegięcie tak oczerniać kogoś! Jak sam nie potrafisz to się za to nie bierz! Nie każdy ma czas siedzieć cały dzień przed kompem i pisać, tez mam swoje obowiązki i terminy, a jak napisałem Ci na gg że opiszę wieczorem to chyba to zrobię, a raczej już zrobiłem! i wyluzuj trochę![/

własnie o to chodzi aby zrobic opis dla tych co nie potrafia a nie dla tych co potrafia ???zastanów sie troche co piszesz.po co komus opis wymiany rozrzadu jak to wie ??? wiec skoro napisałes ze to opiszesz to opisz to tak aby kazdy wiedział od A do Z a nie od A do K .
>>>>>>>LOVE PARADE<<<<<<<>>>>>>>>LOVE 626 GE<<<<<<<<
Forumowicz

Od: 12 lut 2010, 10:40
Auto: Mazda 626 GE 1,8 96r.

Postprzez noxes » 10 sie 2011, 23:10

bokser1111 napisał(a):od A do Z a nie od A do K .

Nie da się opisac od A do Z bo wiele rzeczy wychodzi w "praniu"
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Forumowicz

Od: 19 gru 2009, 22:23
Auto: AUDI A4 B6 1.8T

Postprzez Piotr » 11 sie 2011, 01:06

bokser1111 napisał(a):własnie o to chodzi aby zrobic opis dla tych co nie potrafia a nie dla tych co potrafia ???zastanów sie troche co piszesz.po co komus opis wymiany rozrzadu jak to wie ??? wiec skoro napisałes ze to opiszesz to opisz to tak aby kazdy wiedział od A do Z a nie od A do K .

Nikt nie będzie specjalnie dla Ciebie rozbierał rozrządu i pstrykał fotek, jeśli dobrze przeszukasz forum znajdziesz bardzo DUŻO informacji na temat rozrządu i wymiany, nie jestem na 100% pewien ale kiedyś mi się nawet wspomniana wcześniej fotorelacja przewinęła..
Noxes opisał Ci "na pałę" – wymianę rozrządu z tego co pamiętał, jeśli zaś nie masz o tym zielonego pojęcia, nie potrafisz znaleźć odpowiednich informacji.. oddaj samochód komuś kto się na tym zna a noxes'owi powinieneś być wdzięczny że w ogóle postanowił Ci pomóc.
Obrazek
Forumowicz

Od: 25 wrz 2010, 14:19
Auto: 626 GE FS 93'

Postprzez JulianSR » 11 sie 2011, 19:11

no szczerze mowiac ja bym am mial jakies problemy z opisaniem wszytkiego bo trudno jest pisac nie widzac o tym.
A szczegolnie w jaka dziure co w sadzic i o jakim rozmiarze by poblokowac wszytko.
do tego trzeba porzadnych kluczy zwlaszcza przy kole tam ciezko odkrecic.

podstaw sobie lewarek pod silnik unies go w powietrze i odkrec poduszke od strony rozrzadu.zablokoj lewarek by sie nie przestawial wszytko powyciagaj co jest zbedne i co by przeszkadzalo w wymontowaniu rozrzadu.. a i dla ulatwienia sciagnij sobie kolo z piasty to bedziesz mail dostem do sruby przy kole zamachowym.ewentualnie sciagnij jak masz nadkole.
Zdejmij oslony chyba na klucz 10 jak pamietam.
jak posciagasz to i ukaze ci sie pasek poblokoj wszytkie kola i zaznacz na wszelki wypadek jakas farba polozenie kol rozrzadu.
pomaluj na kole po frezie i na blok w tej samej pozycji jak ma byc.
jesli masz poblokowane wszytko popuszczasz napinacz ,sciagasz pasek wymieniasz rolki ,zakladasz pasek tak by ci sie zeby nie przestawily.
I skladasz w odwrotnej kolejnosci.
to tak w skrocie jest wszytko jak pamietam.

jak ktos tego nie robil to najlepiej pomoc sobie kims jeszcze by z dloni nic nie wylecialo i nie przesadz z napieciem paska.
Forumowicz

Od: 20 maja 2009, 08:58
Auto: Mazda 626 IV GE 1997 rok 90PS 1.8
Szutrowóz

Postprzez noxes » 12 sie 2011, 22:52

JulianSR napisał(a):i nie przesadz z napieciem paska.

tego akurat nie można spier*** :D Bo pasek i tak nędzie luźno. Sam się napina jak go wał ciągnie.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Forumowicz

Od: 19 gru 2009, 22:23
Auto: AUDI A4 B6 1.8T

Postprzez bokser1111 » 13 sie 2011, 09:23

dzieki za pomoc :) ja już wymieniłem rozrzad.wszystko jest ok.myslałem ze to cos naprawde trudnego ale wyszło nieźle jak na pierwszy raz.zleciało mi prawie 7 godzin,ale tylko dlatego ze robiłęm bardzo pomału i z przemysleniem :)
>>>>>>>LOVE PARADE<<<<<<<>>>>>>>>LOVE 626 GE<<<<<<<<
Forumowicz

Od: 12 lut 2010, 10:40
Auto: Mazda 626 GE 1,8 96r.