Wymiana broku.
Strona 1 z 1
Witam zauważylem ostatnio pod moja mazda 626 1.8 1994r jakas plame. w garazu oazalo sie ze wywalilo mi brok z przodu. po włozeniu broku na swoje miejsce juz z niego nie cieknie. ale gdzy zaczolem wlewac płyn chłodniczy okazalo sie iz cieknie z drugiego broku jest on z tyłu w bardzo trudnym miejscu bez dostepu. prosze o jakies wskazowki??? jesli ktos ma jakies porady zdjecie itd bardzo prosze o pomoc. czy istnieje jakis sposob aby sie dostac sie i wlozyc ten brok z powrotem na miejsce bez demontazu silnika?? dzieki
-
Czyzyk981
Brok to jest cos takiego jak moneta umiejscowione w bloku, po to aby w przypadku zamarzania cieczy tzn zwiększonego ciśnienia w kanałach wodnych wywaliło owy brok a nie rozwalało bloku
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Dokladnie. widze ze nie kazdy wie co to jest. czy ktos moze mi odpowiedziec na moje pytania. moze ktos sie z tym juz spotkal 
-
Czyzyk981
nie powiedział bym że broki są po to by chronić blok przez zamarznięciem. Moim zdaniem tylko zatykają otwory technologiczne przez które w czasie produkcji były wykonywane rożne otwory kanały wodne olejowe i inne, po tych operacjach są zamykane brokami. Jak wypadł to raczej od rdzy albo źle był obsadzony. I starego raczej bym tam nie wkładał tylko postarał się kupić nowy.
- Od: 21 lut 2010, 04:12
Można kupić np tu http://www.moto-sklep.pl/?grut=101763 wystarczy znać średnicę i coś się dobierze.
Co do montażu jak jest dojście to się wciśnie jak nie to trzeba silnik wyciągnąć.
Co do montażu jak jest dojście to się wciśnie jak nie to trzeba silnik wyciągnąć.
- Od: 6 maja 2010, 13:43
- Auto: Mazda 626 GF
Strona 1 z 1