Witam wszystkich
Jak w opisie przypadkiem odkryłem niedużą iloś oleju na dnie kolektora dolotowego około dwie trzy łyżki stołowe.
Czy to normalne ? i czy ktoś ma pomysł skąd on tam mógł nalecieć?
Nieukrywam ze silnik kopcił na biało – spalał płyn chodniczy – i jest w trakcie naprawy.
Olej w kolektorze dolotowym
Strona 1 z 1
normalne to napewno nie jest... w trakcie naprawy? wymiana uszczelki jest w trakcie? pewnie przedmuch miala gdzies uszczelka, albo pierscionki na tloczku szczelnosc stracily i przedmuchalo do dolotu,ale moge sie mylic...
czasem jak jest nalane za dużo oleju to potrafi wyrzucić odmą nadmiar,część zostaje zassana i spalona a część sobie zostaje tam na wieki wieków.Rozbierałem juz niejedna Mazde głównie BG i w każdej chlupało na dnie kolektora troche oleju 
Były szczęśliwy posiadacz dwóch Madzi 323f BG 1.6 16v i 1.8 16v SOHC
Sprzedam części do 323f BG 1.6 i 1.8
Sprzedam części do 323f BG 1.6 i 1.8
- Od: 21 wrz 2009, 17:17
- Auto: Fiat Punto Cabrio ELX 1.2 16V
pierscienie (jak twierdzi mechanik) były ok. ale wymieniłem głowica była krzywa i nierówno dokrecona ... zrobiłem głowicy kapitalke i mam nadziej e ze bedzie dobrze.
Proszę mi powiedzieć czy ktoś orjętuje sie na Opolszczyźnie jakiś dobry mech.od mazd byłbym wdzieczny....bo ostatni mi zepsół sprężynke od nap. rozrządu.
Chętnie odkupie jak ktoś ma do sprzedania...
Pozdrawiam
Proszę mi powiedzieć czy ktoś orjętuje sie na Opolszczyźnie jakiś dobry mech.od mazd byłbym wdzieczny....bo ostatni mi zepsół sprężynke od nap. rozrządu.
Chętnie odkupie jak ktoś ma do sprzedania...
Pozdrawiam
- Od: 2 paź 2010, 21:03
- Auto: mazda 626 1,8 16v 96r
lepiej rzeczywiscie poszukaj jakiegos dobrego mechaniora od japoncow... bo "grzebkow" jest na peczki i wieksza czesc ich jest pewnie dobra w naprawach, ale prostych silnikow. Ja osobicie silnika raczej nie dalbym do mechanika, ale wiadoma rzecz, ze nie kazdy ma zaplacze i narzedzia do takich napraw.
Strona 1 z 1