Odcięcie pompy paliwa (626 GE FS 92r.)
1, 2
problem rozwiązany. pomogło zmniejszenie ciśnienia minimalnego do 0.5 bar i zwiększenie czasu błędu wtrysku do 1500 ms. po ponownej kalibracji i ustawieniu mapy spalanie wyszło mi 10l gazu w mieście i 8l w trasie. dzięki za wszystkie sugestie 

Co do tulei to warto ją posmarować płynem do mycia naczyń. Ja tak zrobiłem. Tulei to nie zaszkodzi, a poślizg będzie. Do włożenia tulei w wahacz najlepiej użyć imadła – idzie bardzo gładko.
Wskaźnik poziomu paliwa w Mazdzie działa trochę dziwnie. Gdy gazowałem swoją 626 do czerwonego pola wskazówka spadała (orientacyjnie, na oko) o jakieś 5 litrów. Po powrocie na około 2500 obr./min. i przejechaniu około 1 km wskazówka wracała do poprzedniego poziomu.
Wskaźnik poziomu paliwa w Mazdzie działa trochę dziwnie. Gdy gazowałem swoją 626 do czerwonego pola wskazówka spadała (orientacyjnie, na oko) o jakieś 5 litrów. Po powrocie na około 2500 obr./min. i przejechaniu około 1 km wskazówka wracała do poprzedniego poziomu.
- Od: 2 sty 2010, 11:15
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v
Dokładnie tak. Można zamiast płynu do mycia naczyń użyć mokrego mydła lub w płynie.ursus2400 napisał(a):Co do tulei to warto ją posmarować płynem do mycia naczyń. Ja tak zrobiłem. Tulei to nie zaszkodzi, a poślizg będzie. Do włożenia tulei w wahacz najlepiej użyć imadła – idzie bardzo gładko.
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
1, 2