Sposób regulacji TPS-u
Strona 1 z 1
Witam, Mam pytanie odnośnie regulacji TPS po prawej stronie przepustnicy. Czy można go regulować przy włączonym silniku i odkręconej przeciwnakrętce żeby można było nim poruszać bez trybu serwisowego? Mam taki objaw, że obroty nie schodzą mi do 1000 i po chwili spadają... tylko schodzą do około 800 a potem jeszcze niżej... Kiedyś to odkręcałem na sucho przy wyciągniętej przepustnicy i pewnie źle wkręciłem spowrotem. Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.
- Od: 24 kwi 2009, 16:12
- Auto: Mazda 626GE 2.0 FS 16V LPG 93r
Wiem widziałem kiedyś Beny, ale chciałem wiedzieć czy bez szczelinomierza, da się tym kręcić na oko, żeby obroty podskoczyły do tych 800? No i bez trybu serwisowego... Dodam, że jak kręcę śrubą przy przepustnicy to nie ma żadnej reakcji
a podobno krokowy jest dobry, dodatkowo go czyściłem... Dzięki za odpowiedz.
- Od: 24 kwi 2009, 16:12
- Auto: Mazda 626GE 2.0 FS 16V LPG 93r
nie wiem o czym piszesz i jak chcesz go ustawiać... sam pisałem chyba ze 3 razy w czesie ostatnich 2 tygodni jak to zrobić... i nigdy szczelinomier nie był mi potrzebny!! przynamniej nie do ustawienia TPSu... tak samo opisywałem żę nie trzeba uruchamiać silnika bo i po co...
ale widać na marne pisać na forum, bo i tak nikt czytać nie umi... ;/
ale widać na marne pisać na forum, bo i tak nikt czytać nie umi... ;/
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
Strona 1 z 1