Jaki filtr oleju
Strona 1 z 1
MAM PYTANIE DOTYCZĄCE FILTRA OLEJU JAKI POWINIEN BYĆ ZAKŁADANY PONIEWAŻ SPRZEDAWCA W SKLEPIE POWIEDZIAŁ MI ŻE WYSTĘPUJĄ DWA MNIEJSZY I WIĘKSZY I W KATALOGU SĄ OBYDWA OZNACZONE DO SILNIKA FS CZY MA ON JAKIEŚ ZNACZENIE DLA PRACY SILNIKA?
- Od: 25 lut 2008, 18:45
dariusz gontarski napisał(a):MAM PYTANIE DOTYCZĄCE FILTRA OLEJU JAKI POWINIEN BYĆ ZAKŁADANY PONIEWAŻ SPRZEDAWCA W SKLEPIE POWIEDZIAŁ MI ŻE WYSTĘPUJĄ DWA MNIEJSZY I WIĘKSZY I W KATALOGU SĄ OBYDWA OZNACZONE DO SILNIKA FS CZY MA ON JAKIEŚ ZNACZENIE DLA PRACY SILNIKA?
wielkośc filtra nie kpl. znaczenia co do pracy motoru,
jedynie przez większy filter musisz nalać trochę wiecej oleju po wymianie
i nic absolutnie nie stoi na przeszkodzie, aby ten większy zamontować
i jest to korzystne ale pod warunkiem, że on pasuje..
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Enduro napisał(a):pod warunkiem, że on pasuje..
pasowanie to nie wszystko ,są filtry oleju o różnej konstrukcji ,zastosowanie niewłaściwego może spowodować problemy z ciśnieniem oleju,dlatego podjedź tam gdzie dobiorą Ci filtr bez problemu ,jak rozumiem to jest do 626 GE ?jeżeli tak to występuję tam filtr OP 597 według katalogu filtrona
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
mam tu na myśli, że pasuje on rozmiarowo
no i konstrukcyjnie...
a przypuszczam, że będzie pasował..
ale koniecznie przed montażem trzeba przymiarke przeprowadzić
pozdr.
E.
no i konstrukcyjnie...
a przypuszczam, że będzie pasował..
ale koniecznie przed montażem trzeba przymiarke przeprowadzić
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
qbass napisał(a):dariusz gontarski, nie pisz proszę z włączonym caps'em, gdyż oznacza to krzyk.
jak ktoś słabo słyszy,
to krzyczy..
i nie da się tego unikąć..
pozdr
E.
Strona 1 z 1