witam posiadam od 2 dni mazde mx6 1992r. silnik 2.0 v16
dziwne zachowanie mam pedała gazu jak wcisnę lekko leci jak szalony na trasie jak wdepnę do podłogi to czuje jak by tracił moc a jak delikatnie nogę spuszczam z gazu to w pewnym momencie odrazu odczuwalny przyrost mocy . wydaje mi się że tak nie powino być
dziwne zachowanie pedału gazu
Strona 1 z 1
dostaje za mało paliwa do powietrza
regulacja filtry i powinno się poprawić
regulacja filtry i powinno się poprawić
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
- Od: 18 lis 2003, 15:56
- Auto: 626GD89 GT 4WS
Loczek napisał(a):Ja jakos wciskam gaz do dechy to kola miela jak szalone, jak wciskam powoli to wszystko sie dzieje z umiarem.
Cos macie nie tak chlopki.
Filtr powietrza, filtr paliwa do wymiany.
ale w sama podłogę czy troche przed ? bo teraz zgłupiałem juz :/
to wychodzi na to ze za bardzo skręcili mi dawkę paliwa :/ bo chodzil jak burza ale w tedy aparat byl ustawiony na 33stopnie i wiecej paliwa dostawal ale podobno mial za duza dawke wiec go skręcili..
hmn... to moze dlatego hamownia pokazala tylko 105 konie ? bo oni wciskają do końca ?
hmn... to moze dlatego hamownia pokazala tylko 105 konie ? bo oni wciskają do końca ?
normalne ze z wiekiem i przebiegiem auta troche koni idzie w las:) kiedys w Top Gearze patrzyli Mustanga prowadzacego to zamiast 330 mial chyba 250 albo 270 juz:P

- Od: 11 lis 2008, 12:23
- Auto: 626 GE FP '94
Filtra paliwa sprawdź, na moje oko za mało paliwa idzie.
ps. tak się dzieje cały czas czy tylko jak jest zimny?
ps. tak się dzieje cały czas czy tylko jak jest zimny?
elmo_biker napisał(a):w Top Gearze patrzyli Mustanga prowadzacego to zamiast 330 mial chyba 250 albo 270 juz:P
Z ameyrakanami jest tak, ze mierza moc na silniku a nie kolach, topgirowcy zmierzyli na kolach i wyszlo jak wyszlo. Nie jestem pewien, tak mi sie jakos pamieta.
Co do pedalu gazu, to ja rowniez odczuwam czasami taki efekt lecz tylko przy puszczaniu gazu, przed zmiana biegu, wrazenie mam jakbym w pedal gazu lekko kopnal. Wydawalo mi sie, ze to tylko zludzenie, a tu prosze!

Strona 1 z 1