Za jaką funkcję odpowiada to urządzenie? (MX-6 GE)

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Michtal » 7 mar 2010, 13:18

Witam, sprawa wygląda tak ze znajduje sie to przy tylnej częsci wkładki zamka od strony pasazera i mam w tym uszkodzone sciezki elektryczne no i chciałbym wiedziec za co to odpowiada bo chętnie bym kupił cos takiego sprawnego....potrzebuje do mx-6 ale 626 mysle ma takie samo,problem jest taki ze samo auto mi sie otwiera po pewnym czasie.....z góry dzięki i jak co to PW

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Michtal
Początkujący

Od: 31 mar 2006, 18:25
Auto: Mazda MX-6 92r. 2.0 16V FS

Postprzez FUCKER » 18 mar 2010, 10:05

Wydaje mi się, że jest to włącznik, który podaje sygnał do centralki, że auto jest np. otw./zamykane od strony pasażera, wtedy centralka otwiera również pozostałe drzwi. Oczywiście uszkodzenie tego może powodować otwieranie się centralnego we wszystkich drzwiach.

Czasami taką funkcję pełni sam siłownik, bo ma czujniki krańcowe. Taki siłownik nazywa się "master".
MX-6 w budowie.
[url]http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=139321&p=2365539#p2365539[/url]
Forumowicz

Od: 22 lut 2008, 11:02
Auto: Mazda MX-6 2.0 16V klima